MIKAEL WIKSTRANDS BESKED - KARRIäREN äR öVER: "OERHöRT STOLT"

SM-finalen mot Luleå blev Mikael Wikstrands sista matcher i karriären. 

Efter två års frånvaro meddelar backprofilen att han lägger skridskorna på hyllan. 

“Oerhört stolt och glad för allt min hockeykarriär innehållit”, skriver han på Instagram.

Den där knäskadan från SM-kvartsfinalen 2022 blir det som sätter stopp för Mikael Wikstrands karriär. Trots att han därefter var på is flera minuter under resan mot SM-guldet har tiden därefter varit skuggad av smärta och rehabilitering. Två år senare meddelar han nu själv att karriären är slut. 

“Vilken resa. Oerhört stolt och glad för allt min hockeykarriär innehållit. Tog slut för tidigt, men fick uppleva saker jag bara kunde drömma om. Stort tack för allt hockeyn”, skriver han i ett inlägg på Instagram.

“Kommer få leva med den smärtan”

För Värmlands Folkblad berättar han även om hur ingreppet under den första operationen i knät blev fel och att han sedan dess haft ont i knät, trots ännu en operation.

– Inför den operationen kom läkaren in och la sig platt. Han berättade att han tagit hand om tusentals patienter och att det aldrig gått så fel någon gång. Han tog på sig allt, tyckte det var beklagligt och ledsamt att det blivit som det blivit. Jag har fortfarande ont i knäet, och kommer få leva med den smärtan resten av mitt liv, säger han till VF.

Skadan kom när Wikstrand var 28. Nu är han 30 och tvingas börja leta efter ett nytt liv utanför spelarkarriären. Under den hann Karlstad-födde backen med silver i både U18- och Junior-VM, SM-guld och ett VM-guld med Tre Kronor.

TV: Därför skrev Joel Persson på för sex år med Växjö

2024-04-24T12:05:58Z dg43tfdfdgfd