MIKAEL HOLMQVIST BLIR NY TRäNARE FöR ÖSTERSUND

Mikael Holmqvist har de sex senaste säsongerna var assisterande tränare i Brynäs och Oskarshamn. Nu blir 48-åringen huvudtränare i hockeyallsvenska Östersund.

Sedan säsongen 2018/19 har Mikael Holmqvist varit verksam i SHL, då han klev upp på Brynäs tränarbänk som assiterande tränare. Där stod han fram till våren 2022, innan han lämnade klubben för att bli assisterande tränare till Martin Filander i Oskarshamn.

Nu, efter sex säsonger i SHL, tar Holmqvist steget ned till Hockeyallsvenskan för att bli huvudtränare. Via sin hemsida meddelar Östersund att 48-åringen från Hofors är klubbens nya huvudtränare.

Mikael Holmqvist skriver tvåårskontrakt med Östersund

Kontraktet med Östersund är skrivet över de två kommande säsongerna och vid sin sida kommer Holmqvist att ha Kjell-Ivar Lundholm utöver Markus Molin, som sedan tidigare är klar för en fortsättning i klubben.

Mikael Holmqvist har tidigare haft huvudansvar i Hofors och Fagersta i division 2 samt i Hockeyettan-klubben Borlänge. 48-åringen var också huvudtränare i Brynäs J18-lag från 2016 fram till att han tog klivet upp på klubbens tränarbänk i SHL hösten 2018.

TV: Experternas drömspelare till VM

2024-04-16T09:59:06Z dg43tfdfdgfd