MIKA ZIBANEJAD STANLEY CUP-HET – FöRDE NEW YORK RANGERS TILL SEGER

Mika Zibanejad är slutspelshet! När andra rundan av Stanley Cup drog i gång på söndagskvällen klev svensken fram och svarade för en dominant insats när New York Rangers besegrade Carolina Hurricanes med 4–3.

Andra rundan av Stanley Cup-slutspelet smygstartade på söndagskvällen då New York Rangers tog emot Carolina Hurricanes i Madison Square Garden. Det blev en intensiv och fysisk tillställning som bådar gott inför vad som förväntas bli en lång serie,

I centrum: en slutspelshet svensk.

Mika Zibanejad stannade på 72 poäng under grundserien, en sänkning på 19 poäng jämfört med fjolåret. I slutspelet har han dock nått nya nivåer, vilket söndagens tre poäng (2+1) blev ett tydligt kvitto på. Efter de fem första matcherna i årets slutspel har 31-åringen svarat för hela tio poäng (3+7).

Rangers fick en flygande start på matchen. Och det mesta kretsade kring Zibanejad under de första 20 minuterna. Tillställningen var inte mer än knappa tre minuter gammal när svensken lämnades omarkerad framför Frederik Andersens mål och kunde klämma in 1–0 på Jack Roslovics öppnande passning.

Carolina svarade omgående. Dryga minuten efter ledningsmålet skickade Jaccob Slavin in kvitteringen med ett backskott som slank förbi Igor Sjestjorkin via en Rangersspelare.

Kostsamma utvisningar för Carolina Hurricanes

Men det här var New York Rangers period. Och framför allt deras glimrande powerplay. När Carolina drog på sig onödiga utvisningar var hemmalaget inte sena att straffa dem. 2–1 kom från Zibanejad efter klapp-klapp-spel i numerärt överläge när Tony DeAngelo satt utvisad för en hög tackling på Will Cuylle.

3–1 kom också i powerplay från Vincent Trocheck efter förarbete av Zibanejad. Då var det Jevgenij Kuznetsov som satt utvisad efter en klumpig crosschecking på Adam Fox.

Rangers har därmed gjort åtta powerplay-mål på fem matcher i slutspelet.

Mika Zibanejad nära hattrick

Efter att den andra perioden blivit mållös blåste gästerna liv i matchen i slutronden. Hurricanes fick en reducering från Martin Necas efter fint förarbete av Jordan Martinook. Spänningen tilltog dock aldrig riktigt. Artemij Panarin satte nämligen 4–2 bakom Andersen och bibehöll tvåmålsledningen.

Genombrottsmannen Seth Jarvis, som gjorde 33 mål och 67 poäng i grundserien, höjde pulsen i matchen när han reducerade till 4–3 med 1.47 kvar att spela.

Carolina pushade för en kvittering, men nådde inte hela vägen. I stället var Mika Zibanejad centimeter från att göra hattrick när hans fösning mot den tomma motståndarburen avvärjdes av Brent Burns i sista stund efter att Frederik Andersens ersatts med en extra utespelare.

1–0 i matcher till Rangers inför returmötet i New York natten mot onsdag.

New York Rangers – Carolina Hurricanes 4–3 (3–1, 0–0, 1–2)

N Y Rangers: Mika Zibanejad 2 (3), Vincent Trocheck (4), Artemij Panarin (3).

Carolina: Jaccob Slavin (1), Martin Necas (2), Seth Jarvis (4).

2024-05-05T23:15:25Z dg43tfdfdgfd