LOS ANGELES SUCCéKEDJA BAKOM VIKTIG SEGER I SLUTSPELSJAKTEN

Los Angeles slåss för att ta en plats i Stanley Cup-slutspelet. I natt inkasserade man två viktiga poäng via en 3–2-seger mot Vancouver – anförda av sin succékedja.

– Vi har hittat vår “mojo”, säger kaptenen Anze Kopitar.

Drygt tre veckor återstår av NHL:s grundserie och för lagen som slåss kring slutspelsstrecken är varje poäng av yttersta vikt. I natt lyckades Los Angeles Kings säkra två viktiga poäng i jakten på en slutspelsplats, då man tog en stark bortaseger mot topplaget Vancouver Canucks.

Detta efter att succékedjan med Anze Kopitar, Adrian Kempe och Quinton Byfield anfört laget till en 3–2-seger i Vancouver.

– Vi blir bättre som kedja, helt klart. Vi har hittat vår “mojo”. Vi har fått vårt självförtroende och vår tro tillbaka. De senaste matcherna har det fungerat bra, vilket resulterat i en del mål vilket gör att man känner mer självförtroende och ett större lugn på isen, säger Kopitar till NHL.com.

Kopitars facit: Nio poäng på fyra matcher

Kopitar blev den som avgjorde matchen med sitt 3–1-mål i den andra perioden, då han från nära håll rakade in en lös puck från nära håll. Med i förarbetet fanns svenske kedjekamraten Adrian Kempe.

– Jag hoppades bara att pucken skulle ligga där, så jag tog mig runt målet och så låg den där, säger Kopitar.

Efter nattens mål och assist har Kings-kaptenen nu producerat nio poäng (4+5) på de fyra senaste matcherna, medan Kempe noterats för åtta poäng (1+7) under samma period och Byfield för tre poäng (0+3).

Los Angeles innehar nu tredjeplatsen i Pacific Division med 87 inspelade poäng på 71 matcher, två poäng före Vegas som innehar den sista wild card-platsen. Bakom Vegas jagar St. Louis en wild card-plats med 80 poäng på 72 matcher.

Vancouver Canucks – Los Angeles Kings 2–3 (1–1, 0–2, 1–0)

Vancouver: Sam Lafferty (12), Brock Boeser (37).

Los Angeles: Kevin Fiala (24), Blake Lizotte (6), Anze Kopitar (24).

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

2024-03-26T07:12:38Z dg43tfdfdgfd