LODIN OCH OSKARSHAMN TVINGAR FRAM MATCH SJU MOT HV71

Med kniven mot strupen presterade dem. 

Viktor Lodin och Oskarshamn tvingar fram ett sjunde möte i ödeskvalet mot HV71. 

– Vi ska göra vår bästa bortamatch för säsongen, säger hjälten till TV4 efter 4–2-matchen.

Med vetskapen om att en förlust skulle innebära slutet på säsongen tog Oskarshamn emot HV71 i Be-Ge Hockey Center och bjöd upp till dans. 

När 20 minuter var spelade hade hemmalaget tagit en 2–1-ledning och såg ut att vara på väg mot 3–3 i matcher. David Quenneville hade gett laget 1–0 genom powerplay och Hampus Karlsson hade återtagit ledningen efter Hugo Franssons 1–1.

HV:s tränare, Johan Lindbom var därmed inte nöjd med sitt lags spel i den första peridon. 

– Jag hittar inte mycket positivt i första perioden överhuvudtaget. Det positiva är att vi bara ligger under med ett mål och fortfarande är med i matchen. Det är alldeles för dåligt rakt över, säger han till TV4.

I den andra var det lite omvända roller i antalet skott. HV tog sig in i det hela, men fick inte utdelning. Nick Olesen gav istället Oskarshamn 3–1 in i den sista perioden.

Släckte hoppet - tvingar fram match sju

Väl i den tredje kom till slut en reducering för HV. André Petersson klev fram igen och satte 2–3 tidigt för att väcka hoppet igen. Hoppet levde nästan hela vägen in till slutsignal. Då klev en av matchseriens stor förgrundsfigurer, Viktor Lodin fram och satte 4–2 i tom bur för sin tredje poäng under kvällen. 

Planerna för fredagens match sju var tydliga. 

– Åka och vinna en match sju. Det är inte ofta man får spela en match sju. Det ska bli magiskt. Det är underbart. Det kommer bli grymt, säger Lodin till TV4 och fortsätter: 

– Känslan var bra idag. Min match var helt okej. Jag tycker jag varit mer delaktig tidigare, men jag försökte ta ett ansvar och vara noga över hela banan, men jag måste fortsätta på fredag. 

TV: Summering av Örebros säsong

2024-03-26T21:14:03Z dg43tfdfdgfd