KLART: RIHARDS MARENIS LäMNAR NYBRO

Rihards Marenis slutade på en tredjeplats i Nybros interna poängliga den här säsongen. Nu står det klart att den SHL-meriterade lettländaren lämnar klubben.

Via sin hemsida meddelar Nybro att både kvalhjälten Hannes Johansson samt lagets nyckelforward Rihards Marenis lämnar klubben.

– Vi tackar Rihards för hans tid i föreningen och önskar honom ett stort lycka till framöver, säger sportchefen Mikael Aaro i ett uttalande.

Marenis slutade på tredjeplats i Nybros interna poängliga den här säsongen efter att ha samlat på sig 33 poäng (13+20) på 45 matcher för nykomlingen. Sedan tidigare har den småländska klubben även tappat ettan och tvåan i den interna poängligan i form av Eero Savilahti (42 poäng) och Juho Liuksiala (36).

Har tappat sina nio poängbästa spelare

Lägg därtill att interna poängligafyran Daniel Ljungman lämnat klubben för spel i AIK, samtidigt som femman Filip Eriksson återvänt till Växjö efter sin lånesejour i Nybro. Inte heller Maxim Golod (sexa), Hugo Fransson (sjua), Adam Persson (åtta) eller Aleksi Ainali (nia) finns kvar i laget.

31-årige Rihards Marenis anslöt till Nybro från SHL-klubben Örebro inför den här säsongen och har tidigare spelat allsvensk hockey i MoDo och Vita Hästen. Var Marenis spelar kommande säsong är i dagsläget inte bekräftat.

TV: Oscar Möller kliver in i guldfirandet

2024-05-08T12:54:34Z dg43tfdfdgfd