KLART: ALBIN LUNDIN BLIR LULEåS FöRSTA NYFöRVäRV

Han sköt upp Timrå i SHL och blev kvar under fem säsonger. 

Nu har Albin Lundin gjort klart med ett nytt uppdrag - i Luleå. 

– Vi hoppas kunna få ut mycket av honom, säger Ulf Engman på klubbens hemsida.

Efter fem säsonger i Timrå styr Albin Lundin sitt flyttlass från Medelpad till Norrbotten. 28-åringen blir Luleås första nyförvärv inför kommande SHL-säsong.

– Albin Lundin är en stabil svensk tvåvägscenter i bra ålder och med en offensiv uppsida – vilket han visat tidigare i Hockeyallsvenskan. Så vi hoppas kunna få ut mycket av honom den kommande säsongen, säger tf General Managern, Ulf Engman på klubbens hemsida.

Stockholmaren kom till Timrå 2019 och dundrade in poäng när man jagade en SHL-plats. Så blev det även till slut 2021. Därefter har produktionen svalnat och förra säsongen stod Lundin för elva på 48 matcher.

– Det känns jättekul och spännande att flytta ytterligare norrut och komma till Luleå Hockey som också är en riktigt bra förening och som haft ett stabilt lag under många säsonger, där jag tror att mitt spel kommer kunna passa in riktigt bra, säger Albin Lundin och fortsätter:

– Förväntningar som man kan ha på mig som spelare är att jag alltid jobbar stenhårt och jag ser mig själv som en tvåvägscenter som tar ett stort ansvar ute på isen och som gärna är med och bidrar framåt.

Eetu Koivistoinen skriver på

Kort efter att första nyförvärvet presenterats kom även det andra. Eetu Koivistoinen som tidigare har uppgets vara nära för Luleå, har nu skrivit på ett tvåårskontrakt. 

– Eetu Koivistoinen är en bra finsk center som är riktigt vass i tekningscirklarna och spelar både numerära över- och underlägen. Är dessutom stor och stark och har gjort gör rätt mycket mål under sin karriär. Så det skall bli riktigt kul att se honom i våra färger kommande säsong, säger Engman på hemsidan.

28-årige Koivistoinen kommer senast från spel i finska HIFK. Där stod han för 35 poäng på 47 matcher den gångna säsongen. Totalt har han över 500 matcher bakom sig vårt grannlands högsta serie.

TV: Erik Karlssons snyggaste mål från säsongen

2024-04-19T09:26:59Z dg43tfdfdgfd