JONAS ENGSTRöM LäMNAR IK OSKARSHAMN

Bortsett från en kort sejour i Växjö Lakers har han varit IK Oskarshamn trogen de nio senaste säsongerna. Efter degraderingen till Hockeyallsvenskan kommer nu beskedet att Jonas Engström tvingas lämna klubben.

“En av 2010-talets stora kulturbärare”, skriver klubben på sin webbsida.

Jonas Engström kom till IK Oskarshamn från Södertälje SK 2015. Han utsågs omedelbart till lagkapten och behöll C:et på bröstet fram till den här säsongen då hemvändande Oscar Engsund tog över.

Men efter nio säsonger, där han utöver en 13 matcher lång period i Växjö, har varit IKO trogen, kommer nu beskedet att han inte får stanna i klubben.

“Jonas är en av de stora i klubbens historia och med sina nio säsonger i klubben har han varit en bärande spelare och enorm orsak till att IK Oskarshamn vuxit till den klubb vi idag är. Under Jonas tid i klubben har vi gått från mittenlag till topplag i HockeyAllsvenskan och SHL-lag. Med sitt ledarskap och hjärta har han brunnit för IK i ur och skur, stått för ett solitt ledarskap och varit en av 2010-talets stora kulturbärare”, skriver klubben på sin webbsida.

Näst flest matcher för IK Oskarshamn

Med sina 448 grundseriematcher i Hockeyallsvenskan och SHL är Jonas Engström tvåa genom alla tider i IK Oskarshamn. Bara klubbikonen Alexander Johansson (489) har gjort fler.

Den senaste säsongen blev det två mål och sex poäng på 52 matcher för 33-åringen, som utöver Södertälje och Växjö även representerat Vita Hästen under karriären.

Engström blir inte den enda trotjänaren att lämna IK Oskarshamn. Även Johannes Salmonsson får lämna klubben efter kvalnederlaget mot HV71, skriver Barometern.

38-åringen har gjort fem raka säsonger med IKO i SHL.

TV: Tyler Kelleher utsedd till slutspelets MVP

2024-04-24T14:36:21Z dg43tfdfdgfd