FILIP LARSSON: "VI KOMMER KUNNA NöTA NER FRöLUNDA"

Förlust i tisdags.

Nu ska Filip Larsson och hans Leksand förhindra Frölunda från att skaffa matchboll i kvartsfinalserien.

– Alla i laget ser fram emot att spela så här stora matcher, säger Larsson till hockeysverige.se.

Den så här långt jämnaste kvartsfinalserien i SHL är den mellan Frölunda och Leksand. Efter tre spelade matcher är ställningen 2–1 i matcher till Frölunda. Det efter att båda lagen vunnit varsin bortamatch och sedan Frölunda en ytterligare hemma i Scandinavium. I Leksands vinstmatch vaktade Filip Larsson Leksands mål. När Hockeysverige.se frågar honom om vad som skiljt lagen år så här långt har han svårt att sätta fingret på vad. 

– Det har varit väldigt tajta matcher och det känns som alla tre matcherna hade kunnat gå vilken väg som helst, säger Leksandsmålvakten till hockeysverige.se och fortsätter:

– Jag skulle säga att det handlat om lägen framför mål, lägen som dykt upp…

Lasse (Johansson) var såklart jätteduktig i senaste matchen, men jag tycker faktiskt det är väldigt svårt att säga vad som skiljt lagen åt.

Handlar det om tillfälligheter?

– I går (läs tisdag) tyckte jag ändå att det var lite annorlunda jämfört med två första matcherna. Vi hade ett ganska kraftigt övertag där vi helt enkelt inte lyckades få in pucken. 

– Två första matcherna var lite jämnare. Där det kunde gå åt vilket håll som helst. Pucken studsade vår väg i match ett och kanske deras väg i match två. Det är så här det är i slutspel.

“Tycker att trycket i Tegera var bättre”

Så här långt har det varit tajta, underhållande och bra hockeymatcher. Något som även Filip Larsson håller med om. 

– Framför allt har vi spelat väldigt bra i alla tre matcherna. Om jag ser till vår sida tycker jag att vi i går (läs: tisdag) spelade vår bästa match. Vi är ganska överlägsna och spelade en jättebra hockey, men fick inte dit pucken. 

– Vi var kanske inte tillräckligt desperata. Trots ett ganska stort övertag och mycket tid i deras zon hade vi ändå inte så många skott på mål. Det är, som sagt var, tajta matcher och totalt kanske bara 30 skott i senaste matchen. 

– Frölunda gör det bra och jag tycker att dom stängt ner oss på ett bra sätt. Sedan var det en otrolig stämning på läktaren och ett väldigt bra tryck. 

Det är inte bara tisdagens match i Tegera Arena som det varit ett bra tryck på läktarna. Så har det även varit under båda matcherna i Scandinavium, men där nere tycker inte Filip Larsson att det varit lika bra som hemma i Leksand. 

– Matchen där jag stod blev det en annan sak. Nu satt jag på sidan i tisdags och då var det lättare att ta in publiken. Då upplevde jag att det var ett sjukt tryck. När jag själv spelade nere i Scandinavium var jag så inne i själva matchen så jag tänkte inte mycket på publiken då. 

– Det var såklart ändå väldigt kul att se hur många vitklädda det var i Scandinavium, men jag tycker absolut ändå att trycket i Tegera var bättre. 

“En väldigt svår målvaktsmatch”

Mantas Armalis har vaktat målet två matcher och Filip Larsson tycket att han gjort en bra prestation så här långt.

– Match två, två styrningar. Väldigt bra gjort av Frölunda. Sedan sa Mantas själv att han ville ha tillbaka tredje målet. Pucken studsade lite oturligt. Annars tycker jag att han gjorde en väldigt bra match rakt igenom. Trygg och hade ett bra lugn. Jag tycker inte att han kunde göra på styrningarna som det blev mål på. 

– I tisdags hade han såklart en väldigt svår match då han fick stå och titta på under stora delar av den. Han lämnades lite själv på första målet. 

– Jag tycker att det var en väldigt svår målvaktsmatch. Han har gjort det gott och vi som lag borde fått in mer än två mål. Klart att det är tråkigt att vi inte räckte till en vinst. Framför allt då i senaste matchen. Han har ändå gjort det tillräckligt bra för att vi ska vinna matcher.

Hur ser du på din prestation i match ett?

– Jag tycker att jag spelade bra. Det jag ville göra var att ge laget en chans att vinna. 

– Det var en tajt match där jag kom upp i en bra räddning när matchen stod och vägde. Precis som i alla tre matcherna har det inte varit så mycket skott så det gällde att vara med när lägena kom. Det kändes bra och såklart extra skönt att vinna den matchen.

“Alla i laget ser fram emot att spela så här stora matcher”

Ni ligger under med 2–1 i matcher inför kvällens match, känner ni en press på er att vinna den matchen?

– Press är inget jag direkt tänker på. Vi har hemmamatch och kände i förra matchen att, på sättet vi spelade, vi förtjänade mer. Vi vill bara ut igen och spela på ett likadant sätt eftersom vi vet att vi kan vinna matcher på det sättet. 

– Jag skulle inte säga att vi har en press på oss utan vi vill, som sagt var, bara ut och spela. Alla i laget ser fram emot att spela så här stora matcher, med det trycket som var i arenan, och bara tycker att det ska bli kul. Det har bara varit tre matcher så här långt så vi ser fram emot den här matchen.

Vad talar för att det står 2–2 i matcher efter kvällens match?

– Det som talar för det tycker jag är att vi sett över matcherna vi spelat varit det bättre laget. Om vi fortsätter på det sättet vi gjort kommer vi kunna nöta ner Frölunda, vinna framöver och då redan matchen i morgon (läs: ikväll).

TV: Mathias Bromé om att uppfylla NHL-drömmen

2024-03-28T08:17:27Z dg43tfdfdgfd