ERIK GUSTAFSSON FöRSVARAR TYRVäINEN: "GROV SLASHING RAKT På HANDLEDEN"

Istället för en kvittering framåt drog Luleå på sig matchstraff och föll igen mot Växjö. 

Efter matchen valde då kaptenen, Erik Gustafsson att stå upp för sin lagkamrat. 

– Han får en grov slashing rakt på handleden, säger han om Tyrväinens aktion i 1–2-förlusten.

I det första mötet bjöd Luleå upp till dans genom att aldrig släppa ifrån Växjö till en flermålsledning förrän man tog ut målvakten i slutet. I dag (lördag) när man skulle ta revansch blev det en helt annan start. 

Robert Rosén skickade upp 1–0 tidigt från svår vinkel och hyllades stort, samtidigt som Luleå endast kom till tre avslut på mål under de första 20 minuterna. 

– De är mycket bättre och hetare i starten. Resultatet kanske är lite ovisst, men vi tar det alla dagar i veckan så får vi steppa upp i andra, säger Luleås kapten, Erik Gustafsson till TV4.

Andra perioden kom och gick och Växjö gick ifrån till 2–1 medan Luleå endast hittade åtta nya avslut. Efter 40 minuter kritiserades därmed en del av spelarna i gänget från Norrbotten. 

– Det är 20 minuter kvar att spela. Vaska om. Sätt dem killarna som inte levererar och inte vill vara med och spela idag, säger TV4:s Staffan Kronwall och fortsätter om andra målet. 

– Det är jättesvagt försvarsspel av Luleå, att inte sortera rätt.

Kaptenens försvar efter matchstraffet: “grov slashing”

Ledningsmålet hade kommit från Hugo Gustafsson, forwarden som satt 5–3 i tom bur senast.

– Vi skjuter alldeles för lite skott på mål för att kunna göra mål. Det är tur att Ward har storspelat i tredje, säger junioren Isac Hedqvist till TV4. 

Luleås toppkedja med Linus Omark matchades hårt i den tredje perioden, men istället för produktion offensivt drog man på sig ett matchstraff efter att Juhani Tyrväinen kastad iväg handskarna mot domaren. (Läs mer om det här).

Efter 1–2-förlusten skickade sedan kaptenen Erik Gustafsson en passning till domarna. 

– Det är oerhört klantigt, det måste man säga. Det är mycket känslor och frustration, säger han till TV4 och fortsätter sedan: 

– Vi har inte ett powerplay på hela matchen, tittar man genom matchen är det klart att vi ska ha det. Han får en grov slashing rakt på handleden som helt plötsligt resulterar att vi sitter i fem mot tre. Jag tycker att det är fruktansvärt dåligt. Sen måste vi ändå behärska det. Vi sätter oss i en dålig sits, men tar man det i första läget så slipper man de här situationerna också.

TV: Summering av Örebros säsong

2024-03-23T16:51:48Z dg43tfdfdgfd