ELIAS PETTERSSON NOMINERAS TILL LADY BYNG TROPHY

Elias Pettersson kan få prisas på NHL Awards efter säsongen. 

Han är nämligen en av tre finalister till Lady Byng Trophy som delas ut till NHL:s största gentleman. 

I natt gick Vancouver Canucks vidare till nästa slutspelsrunda efter att ha vunnit med 1-0 i den sjätte matchen mot Nashville Predators för att säkra avancemang med 4-2 i matcher. 

Elias Pettersson stod då för assist till matchens enda mål. 

Nu har den svenske stjärnan också något annat att vara glad över. Han är nämligen en av finalisterna till Lady Byng Trophy som delas ut till NHL:s största gentleman. De övriga två som har chansen att ta hem utmärkelsen är NHL:s skyttekung Auston Matthews samt Carolinas backstjärna Jaccob Slavin.

Elias Pettersson är förste svensk att vara en av finalisterna till Lady Byng sedan 2018 då William Karlsson inte bara var nominerad utan också vann priset. Förutom Karlsson har också Mats Näslund vunnit Lady Byng 1988 och Pettersson blir alltså den tredje svensken att vinna om han tar hem priset. 

Matthews har varit nominerad till Lady Byng både 2020 och 2021 men utan att vinna. Slavin däremot vann priset 2021 och var även nominerad 2022. 

Vinnaren röstas fram av medlemmarna i Professional Hockey Writers Association och kommer att tillkännages på NHL Awards efter säsongen.

TV: Vancouver vidare till kvartsfinal 

2024-05-04T15:55:23Z dg43tfdfdgfd