EFTER SILVRET – SJU SPELARE LäMNAR MODO

MoDo Hockey tog sig till SM-final för första gången på tio år men förlorade sedan i tre raka matcher mot Luleå/MSSK.

Nu blir det förändringar i MoDos trupp då klubben meddelar att sju spelare lämnar – varav tre stycken försvinner till college.

Den här säsongen stod MoDo Hockey för ett lyft i SDHL då de gick från en fjärdeplats och 56 poäng i fjol till att landa in som tabelltvåa på 73 poäng. 

Laget gick sedan också till SM-final för första gången på tio år men där tog framgångssagan slut då Luleå/MSSK vann tre raka matcher för att vinna ännu ett guld.

Nu står det klart att MoDo kommer att förändra en del i truppen inför nästa säsong. På sin hemsida meddelar nämligen Ö-viksklubben att sju spelare lämnar inför nästa säsong. 

Det är målvakten Lisa Jönsson, backen Emma Goding samt forwards Taylor House, Victoria Klimek, Abygail Moloughney, Julia Perjus och Sofia Sohlin som nu tackas av. 

MoDo skriver att juniorerna Jönsson, Goding och Perjus lämnar för collegespel nästa säsong. 

Av dessa spelare var Taylor House var poängbäst. Hon kom tvåa i interna skytteligan med 13 mål och hennes 17 poäng var sjätte bäst i MoDo. De andra två nordamerikanskorna följer sedan då Klimek stod för tolv poäng och Moloughney gjorde tio poäng under grundserien.

TV: Summering av MoDos säsong i SHL

2024-03-28T16:33:13Z dg43tfdfdgfd