EFTER FRAMGåNGEN - FABIAN GUNNARSSON LäMNAR MORA

Silly Season är igång och det rör på sig även bland tränarna. 

I Mora får man nu hantera att Fabian Gunnarsson går vidare till uppdrag i Schweiz. 

– Han har potential att utvecklas till en topptränare, säger klubbens Janick Steinmann om Gunnarsson på hemsidan.

Tillsammans med Daniel Hermansson tog Fabian Gunnarsson klivet upp i Moras A-lag inför säsongen. Det hela slutade med ett imponerande slutspel där man snubblande strax innan en allsvensk final och hyllningar från flera håll. Ändå väljer nu den assisterande tränaren att gå vidare. 

Mora meddelar att 28-åringen har valt att lämna sitt uppdrag för att fortsätta som assisterande tränare i schweiziska SC Rapperswil-Jona Lakers. Den gångna säsongen var det svenskarna Stefan Hedlund och Bert Robertsson som styrde skeppet där, men den sistnämnde har redan gjort klart med en flytt hem till Sverige och Malmö. 

Tillsammans med Johan Lundskog, senast i Adler Mannheim blir Gunnarsson därmed Robertssons ersättare i Rapperswil. Den nya tränarlösningen med svenskarna Lundskog och Gunnarsson har även presenterats på Rapperswils hemsida. 

Nybro förlänger med Wengdahl

I de allsvenska konkurrenterna, Nybro är det däremot glädjande nyheter kring lagets assisterande tränare. Precis som rutinerade huvudtränaren, Tommy Samuelsson väljer nämligen Robin Wengdahl att förlänga sitt avtal med klubben. Det nya kontraktet sträcker sig över ett år. 

TV: Brynäs supertrio hyllas: "Det är något helt unikt"

2024-04-19T10:12:00Z dg43tfdfdgfd