CARL LIDö KLAR FöR MORA

Carl Lidö gjorde succé i Hockeyettan med Tyresö/Hanviken den här säsongen och vikarierade även mellan Djurgårdens stolpar. Nu är målvakten klar för Mora.

I går meddelade Tyresö/Hanviken att målvakten Carl Lidö skulle lämna klubben för ett nytt uppdrag högre upp i seriesystemet. Målvakten har under våren kopplats samman med en flytt till hockeyallsvenska Mora – en övergång som nu blivit officiell.

Via sin hemsida meddelar Mora under lördagen att Lidö skrivit på för klubben.

– Mora är ett väldigt bra lag med höga ambitioner och att få utvecklas i en sådan miljö tror jag kommer ta mitt spel till nästa nivå. Jag vill etablera mig i Hockeyallsvenskan och fortsätta utvecklas både på och utanför isen. Som lag hoppas jag vi kan fortsätta fajtas i toppen, säger Lidö.

Carl Lidö skriver tvåårskontrakt med Mora

Kontraktet sträcker sig över säsongen 2025/26.

– Det känns jättebra att knyta till oss Calle. Jag tycker han är en av de mest spännande målvakterna som är på väg uppåt i systemen. Han har gjort en fantastisk resa i Hockeyettan men även varit med och skaffat sig nyttig erfarenhet i Hockeyallsvenskan. Målvaktsmässigt sticker han ut med sin snabbhet och skridskotekniska egenskaper i kombination med att han besitter ett bra positionsspel, säger målvaktstränaren Karl Malmquist.

20-åringen har denna säsong noterats för en räddningsprocent på 93,0 procent i Hockeyettan med Tyresö/Hanviken, medan han räddade 94,3 procent av skotten han ställdes inför under sin lånesejour i hockeyallsvenska Djurgården.

TV: Alla mål från nattens Stanley Cup

2024-04-27T10:42:01Z dg43tfdfdgfd