BJöRKLöVENS SVAR EFTER STRåHLE-BANDEROLLEN: "LIKA BESVIKNA"

En banderoll med budskapet "Avgå Stråhle" sattes upp på arenan efter uttåget. 

Nu ger Björklöven sitt svar om huvudtränaren. 

– Vi är lika besvikna och frustrerade som många av fansen, säger VD:n Anders Blomberg till VK. 

1–4 i matcher och uttåg mot Djurgården för andra året i rad. Då fick några av Björklövens supportrar nog och satte upp en banderoll på Winpos arena i Umeå med texten "Avgå Stråhle".

Nu svarar klubbens VD, Anders Blomberg på budskapet riktat mot huvudtränaren, Viktor Stråhle som nu har två år kvar på kontraktet. 

– Viktor har ju kontrakt. Sedan är det ett utvärderingsarbete överlag som vi ska göra och vi får titta på alla delar av verksamheten. Jag har förståelse för att det finns åsikter från supporterhåll, vi har under åren tagit del av mycket synpunkter på olika sätt, säger han till Västerbottens-Kuriren och fortsätter:

– Vi är lika besvikna och frustrerade som många av fansen. Sedan är det jätteviktigt nu med analysen och utvärderingen för vad vi behöver göra framåt. 

Stråhle själv uttryckte sin besvikelse efter tisdagens uttåg. 

– Det är tufft och ett misslyckande från vår sida där jag är ytterst ansvarig. Vi gör vår läxa, åker hem och sen hittar vägar framåt, det är det enda vi kan göra, sa tränaren till hockeysverige.se.

Rejäl satsning på gång?

Oavsett om Stråhle blir kvar eller inte börjar jobbet inför nästa säsong redan nu. En säsong man väntas få in en riktig stjärnspelare till i form av Färjestads Marcus ”Lilliz” Nilsson. Detta enligt Expressens uppgifter. VK skriver även om rykten kring en rejäl ekonomisk satsning, men om det blir så verkar inte helt klart.

– Vi har inte ens klubbat budgeten för nästa år, så det är ingenting som är klart i nuläget, säger Blomberg till tidningen.

TV: Summering av Örebros säsong

2024-03-27T11:45:20Z dg43tfdfdgfd