ALEXANDER REICHENBERG HAR AVLIDIT – 31 åR GAMMAL

Norsk ishockey har sorg. Under söndagen kom beskedet att den tidigare landslagsmannen och SHL-spelaren Alexander Reichenberg dött vid 31 års ålder. Det meddelar hans klubb Lillehammer på sin webbsida.

Säsongen 2018/19 spelade han 27 matcher för Färjestad och säsongen därpå blev det ytterligare 17 SHL-matcher med IK Oskarshamn. 

Nu kommer det tragiska beskedet att norrmannen Alexander Reichenberg gått bort vid 31 års ålder.

Det är på sin hemsida som hans klubb Lillehammer går ut med beskedet:

"För klubben och laget var Alexander en stor profil, en spelare med en x-faktor i sitt spel och en viktig bidragsgivare i gruppen. Han använde också sin internationella erfarenhet för att motivera lagets unga spelare som var i början av sina karriärer.

Efter den framgångsrika säsongen, som just avslutats, fick Alexander välförtjänt uppmärksamhet från flera stora klubbar i Norge och utomlands. Självklart fanns också ett erbjudande från moderklubben på bordet och han ville ta tid på sig att överväga ett nytt proffsanbud utomlands mot ett gott liv med jobb, klubbspel och gemenskapen med vänner och kollegor i Lillehammer.

Det är ofattbart sorgligt att tänka på att han aldrig mer kommer att få höra publiken sjunga i Eidsiva Arena och att vi som satt på läktaren inte längre kommer att få se spelaren med det stora leendet, den extra finessen eller det knivskarpa skottet från slagskottscirkeln i power play.

Vila i frid, nr. 61. Du kommer alltid att bli ihågkommen som en artist."

Alexander Reichenberg föddes i Leksand

Vad som ligger bakom dödsfallet är inte offentliggjort.

Alexander Reichenberg föddes i Leksand 1992 som son till den svenske, tidigare Leksandspelaren Ronny Reichenberg. Han flyttade sedermera till Lillehammer där sonen kom att tillbringa stora delar av sin egen karriär.

Totalt spelade han 384 A-lagsmatcher för Lillehammer under totalt elva säsonger i klubben. Han hann även med proffsäventyr i Tjeckien och Österrike utöver sejourerna i Sverige och utflykter till norska konkurrenter som Storhamar och Stjernen.

Internationellt gjorde Alexander Reichenberg två VM och ett OS i den norska landslagströjan.

2024-05-05T16:29:17Z dg43tfdfdgfd