VILL BRYTA LäSKIGA KALMAR-RESOR På TELE2 ARENA

Kalmar FF mot Hammarby i den allsvenska premiären. 

De senaste matcherna på miljardarenan i Stockholm har slutat illa för smålänningarna. 

– Hammarby är bra hemma och det går jäkligt snabbt på det konstgräset, säger Lars Saetra till FotbollDirekt.se. 

Allsvensk premiärhelg stundar. 

Väntan är äntligen över och redan i premiären bjuds vi på flera spännande matcher. För Kalmar FF väntar en resa till Stockholm och bortamatch mot Hammarby på Tele2 arena. 

Smålandsklubben som stått för två starka säsonger i rad lär dock inte ha allt för goda minnen från Tele2 arena de senaste åren, i synnerhet inte när man ställts mot Hammarby.

Kollar vi på Kalmars tre senaste bortamöten med Hammarby som följer så är det en dyster resultatrad för smålänningarna.

0 poäng och 12 insläppta mål l(1–3, 2–4 och 3–5 är resultatraden i Hammarbys favör).

Att defensiven inte riktigt fungerat i huvudstaden är inget man blundar för och veteranen Lars Saetra berättar att detta är även något han och mittbackskollegan Rasmus Sjöstedt pratat om.  

– Alltså, jag och Rasmus har pratat lite om det. Det är inte bara mot Hammarby utan det är mot Djurgården också, säger mittbacken till FotbollDirekt.se och försätter: 

– Jag vet inte, det är ju två bra lag, Hammarby är bra hemma och det går jäkligt snabbt på det konstgräset, sen kanske det också är lite tillfälligheter också. Men du har ju rätt, vi har fått slita lite mot de lagen och det ska vi försöka rätta till nu, men det är svåra bortamatcher.

Du nämner att du pratat med Rasmus om det, det återstår att se ifall det är ni två som startar tillsammans, men något som är säkert är att ni kommer ha en ny målvakt bakom er då Ricardo Friedrich inte är kvar, är det något som gör det svårare eller känner ni att kemin redan finns där med Samuel Brolin? 

– Ja, det är inga problem, säger han och förklarar vidare: 

– Samuel har kommit in väldigt snabbt och han är en duktig målvakt, så det är inga problem. Det kommer att gå bra. 

Att Tele2 varit närmare en mardrömsarena för KFF visar statistiken och det återstår att se ifall det återspeglas i helgen.

Mötet mellan Hammarby och Kalmar FF går av stapeln på söndag och börjar 14:00. 

TV: 

2024-03-26T10:06:53Z dg43tfdfdgfd