TRE PUNKTER: "TACK HäCKEN FöR ATT VI FICK DRöMMA"

BK Häcken föll mot Paris Saint Germain på Parc des Princes och med det är Champions League-äventyret över för Hisingeklubben.

Här kommer tre punkter efter kvällens kvartsfinal. 

Tack för att vi fick drömma BK Häcken…

Det räckte inte hela vägen och ikväll var det tyvärr tydligt att PSG var numret för stort, men överlag så ska Häcken hyllas något enormt. Att Hisingeklubben ens tog sig till slutspel är en bragd i sig, men att det till och med levde länge nere i Paris hade nog inte många räknat.

Nu får vi bara hoppas att det inte dröjer länge innan Häcken, eller någon annan svensk klubb, låter oss drömma på samma sätt igen i Champions League.

“Hur länge får BK Häcken behålla henne”… 

“Hur länge får BK Häcken behålla henne”, det sa SVT:s kommentator tidigt om Rosa Kafaji ikväll.

Visst, jättetalangen hade kanske inte sin bästa match, mycket då Häcken mestadels fick försvara, men vid de få tillfällen hon fick bollen visade hon hur farlig hon är.

Frågan är om detta kan ha varit sista Europa-matchen för henne i Häcken-tröjan? För allt annat än att hon rycks i av större europeiska klubbar i sommar vore oväntat.

Själva matchen då…

Ja att det skulle bli tufft det visste de flesta på förhand.

Inför matchen pratade BK Häckens huvudtränare om att man ville vara “väldigt hybrida” och det lyckades man väl ändå någorlunda med under inledningen av matchen.

Visst PSG dominerade bollinnehavet från start, men under de första 20-25 minuterna kändes Häcken ändå farlig och respekten mot PSG fanns inte riktigt där.

Sedan kom 1–0-målet och succesivt efter det märktes det att Häcken tappade mer och mer tron på avancemang och med det även mod på planen.

Med lite flyt hade det säkerligen kunnat bli spännande på Parc des Princes, så blev det inte ikväll, men ingen kan klandra Häcken för deras insatser i Europa.

TV:  

2024-03-28T22:12:40Z dg43tfdfdgfd