TRE PUNKTER: NU KAN HäCKEN VARA ETT STöRRE HOT äN DIF MOT MFF

BK Häcken spände musklerna mot IK Sirius.

3-0 tog man med sig från Studenternas i Uppsala.

FotbollDirekts Marcus Liedbergius ger här starkaste intrycken från storsegern.

Mikkel Rygaard börjar se ut som sig själv

Danske mittfältaren har haft svårt att nå sina tidigare höjder, som en av Allsvenskans klart bästa spelare. Mot Sirius var Rygaard på gång och visade en klart gryende form. Han tillsammans med Simon Gustafson ser ut att ha funnit varandra på nytt.

Den fina utvecklingen kommer vara livsnödvändig för Häcken som lag att få ut. Lyckas de nå toppformen som tidigare så får topplagen se upp.

Häcken ser ut som MFF:s främste utmanare om guldet

Djurgården har det talats om som det stora hotet mot att Malmö FF ska försvara sitt SM-guld. Efter överkörningen av Sirius så har nu Häcken visat något annat. Man är nu tvåa i tabellen och har rullat igång maskineriet starkt. Ändå är jag säker på att det finns några växlar kvar att dra i för tränare Pål Arne “Paco” Johnsen.

Med ett försvarsspel som dessutom nu ser allt tryggare ut, påminde man idag om Per Mathias Högmos Häcken. Därtill har Srdjan Hrstic nu kommit igång, med mål två matcher i rad.

Det här ser minst sagt lovande ut för hisingarna – framförallt med tanke på punkt ett.

Stackar Christer Mattiasson

Sirius buades ut efter denna insats. Inte så konstigt då matchen var förlorad redan i den 27:e minuten. Men frågan är vem som ska få skulden?

En del kan peka på tränare Christer Mattiasson…jag gör det inte. Vad ska han egentligen åstadkomma med det här laget?

Man har sålt lagets två stora stjärnor i vinter och inte alls lyckats träffa lika rätt som med dessa två (Wessam Abou Ali och Tashreeq Matthews).

Sirius-tränaren behöver få en bättre spets i laget, anser jag, för att inte riskera samma jobbiga säsong som i fjol.

Man får hoppas att Daniel Stensson inte blir borta länge nu. Men det såg inte bra ut när han byttes ut med lindat knä mot Häcken.

2024-05-04T18:18:47Z dg43tfdfdgfd