TRE PUNKTER: "DYRKöPT SEGER FöR ELFSBORG?"

BORÅS. IF Elfsborg tog en tung 3–1-seger hemma mot Malmö FF. 

Här är Lucas Werdelins tre punkter från matchen.

Förvandlades självförtroendet till självgodhet? 

Med tio raka tävlingssegrar och ett rykande färskt cupguld i titelskåpet kunde man tänka att Malmö FF:s självförtroende var stort. Men frågan är om inte självgodheten var större.

Tillsammans med cuphjälten Johan Dahlin vilades även stjärnorna Derek Cornelius och Jens Stryger Larsen av oklar anledning. Ersättarna blev Ricardo Friedrich, Martin Olsson och Elison Makolli, som alla svarade för misstag i samband med något av målen. Det ska bli spännande att höra Henrik Rydströms förklaringar till bytena. 

***

Vilket råämne han är

Elison Makolli har inte fått alltför mycket rampljus på sig. Kanske inte så konstigt med tanke på att det bara blev en allsvensk match i fjol, men den här 19-åringen kommer inte bara skänka glädje åt MFF-supportrar framöver – utan även till Blågult i landslagssammanhang. 

Beslutsfattandet, spelintelligensen och kylan med boll håller redan nu högsta allsvensk klass. Makollis försvarsspel på Elfsborgs 1–0-mål lämnar förstås mer att önska, men faktum kvarstår att han är ett unikt råämne. När högerbackstalangen samlar på sig mer rutin kan han bli hur bra som helst. 

***

Prislappen per poäng: en offensiv stjärna

Snacka om tre nödvändiga och sköna poäng för Elfsborg, men segern blev minst sagt dyrköpt. Inte ens sex minuter hade spelats av matchen när Per Frick tvingades till byte. I paus kastade även Arber Zeneli in handduken efter att ha tagit sig åt ljumsken. 3–0-målet var det sista Simon Hedlund gjorde i matchen, för minuter senare kunde inte heller han fullfölja matchen. Hela Elfsborgs offensiva trio som startade matchen var borta. 

Det är alltid lika svårt att från avstånd bedöma hur allvarliga skador är, men klart är att de trippla skadesmällarna var en smolk i bägaren för Elfsborg. Nu lär Jimmy Thelin be till högre makter och hoppas att det medicinska teamet kan leverera positiva besked. 

2024-05-05T14:37:00Z dg43tfdfdgfd