TRE PUNKTER: "DET HäR SKICKAR BRA OCH ROLIGA SIGNALER, HENNING BERG"

SOLNA. AIK var numret för stort för IFK Värnamo i kväll.

Men det var inte bara andra raka 2-0-segern som gladde i svartgula led.

Att både Victor Andersson och Taha Ayari, födda 2004 respektive 2005, piggade onekligen upp på Friends.

***

AIK:s frejdiga högerkant 

Vi har sett Rui Modesto göra mål och assist förr. Nu var det Eskil Edhs tur att presentera sig i målkolumnen. Efter ett fint anfall var det norrmannen som behärskat placerade in det förlösande ledningsmålet i den första halvleken och just samspelet med Modesto var mycket bra matchen igenom. Modesto kunde mycket väl ha nätat även han när på volley på Papagiannopoulos svepande långpassning från halva planen avslutade fri med målvakten. Nu sköt portugisen över, men mål på volley där och det hade förmodligen kunnat bli årets vackraste fullträff i årets allsvenska. Det går undan ute till höger för AIK.

Ungtupparna fick chansen – applåder till Henning Berg

Tre dagar efter derbysegern mot Djurgården var det dags på nytt här på Friends. Mot ett på pappret sämre lag kändes det därför helt rätt att låta Victor Andersson och Taha Ayari starta. Andersson utgick till vänster på mittfältet medan Ayari låg släpande bakom Pittas. Ingen svarade för någon monsterinsats direkt, men det här skickar bra och roliga signaler att låta en spelare född 2004 (Anderssons första allsvenska start) och 2005 starta inför hemmapubliken. Andersson och Ayari fick också stora applåder när de byttes ut efter 52:a respektive 68:e minuten. Det visar att många AIK:are hoppas och tror mycket på denna duo. 

Bra, Gustav Engvall

Inte för din insats Engvall, men för att du säger som det är. Efter den första halvleken vid 2-0-underläge var Värnamostjärnan nämligen rak och ärlig i intervjun med Discovery: “För enkla mål att bjuda på borta mot AIK. Det är piss. Jag vet inte hur vi ska vända på det här men vi ska försöka”, sa han frustrerat till tv-kanalen. Värnamo var aldrig nära att vända eller ens komma ikapp, men det Engvall sa var ändå något och visade att han inte nöjer sig med att åka och förlora på Friends. 

TV:

2024-04-24T19:04:46Z dg43tfdfdgfd