THELIN KAN LäMNA ELFSBORG TIDIGARE: “Då äR JAG öPPEN FöR DET”

BORÅS. Den 3 juni tar Oscar Hiljemark över som Elfsborg-manager efter Jimmy Thelin.

Men det kan bli tidigare än så. 

– Om förutsättningarna ändras är jag öppen för det, säger Thelin.

I mitten av april stod det klart att Jimmy Thelin lämnar posten som manager i IF Elfsborg efter sex och ett halvt år i klubben. Vad som då kommunicerades var att Thelin blir kvar fram till den 3 juni – då han ska ersättas av Oscar Hiljemark. 

Men efter söndagens 3–1-vinst mot Malmö FF pratade Jimmy Thelin, som redan gjort klart med skotska Aberdeen FC, på ett annat sätt om sin framtid. 

– Jag tror att man måste rikta in fokuset på rätt saker. Jag förstår frågan och vi hade en överenskommelse om att göra skiftet den 3 juni, men om förutsättningarna ändras så finns det alltid möjligheter kring det. Men jag fullföljer alltid det jag ska göra, sa Thelin i Discovery+ och fortsatte:

– Hittar vi en annan situation och det blir ett skifte tidigare så får det bli så, men just nu fokuserar jag på den 3 juni.

På presskonferensen efter matchen förtydligade Jimmy Thelin sitt resonemang och berättar att det inte har förts några diskussioner om att gå skilda vägar med IF Elfsborg tidigare än vad som sagts. 

– Nej, nej. Jag sa att det var en relevant fråga angående min tid. Den överenskommelse vi har är 3 juni och det är det jag håller fast vid, men skulle förutsättningarna ändras och det finns andra … Så är man öppen för det.

Efter två raka segrar avancerar Elfsborg till en sjunde plats i den allsvenska tabellen. Om Thelin lämnar som planerat i sommar återstår det sex matcher av hans sejour i klubben innan flytten bär av till Skottland.

– Allt jag och vi gör ska vara det bästa för Elfsborg, säger han.

Nästa vecka gästar IF Elfsborg Djurgårdens IF på Tele2 arena.

***

TV:

2024-05-06T06:39:32Z dg43tfdfdgfd