SVERIGE FöLL TUNGT MOT FRANKRIKE – Så VAR MATCHEN

GÖTEBORG. Wendie Renards mål i den 81:a minuten blev matchens enda.

Sverige föll därmed med 0–1 i EM-kvalet hemma mot Frankrike.

Så här var matchen – minut för minut.

***

1 min: Vi är i gång på Gamla Ullevi!

2 min: Frankrike nära direkt! Eugénie Le Sommer skjuter från nära håll men snäv vinkel och skottet går strax utanför.

7 min: Tuff start för Blågult. Nyss var det Zigiotti Olme med en felpass som håller på att ställa till det.

15 min: Sverige för första gången med lite bollinnehav på offensiv planhalva.

18 min: Blågult trycker ner fransyskorna, men slarvet i passningsspelet är återkommande.

26 min: Frankrike skapar lite oreda efter en offensiv hörna. Sverige rensar undan.

29 min: Asllani med en lysande passning mot Rytting Kaneryd, men Frankrike-målvakten Pauline Peyraud-Magnin hinner ut före.

36 min: Grace Geyoro centimeter ifrån att få ett drömläge för Frankrike, men hon får bollen och inlägget lite för långt ifrån sig.

39 min: Delphine Cascarino tvingas till byte för Frankrike. In i hennes ställe kommer Vicki Becho.

42 min: Asllani med jätteläge från nära håll! Bollen rensas undan i sista sekund framför fötterna på Blågult-mittfältaren.

45+1 min: Minst tre minuter återstår av den första halvleken.

Paus! Vi har 0–0 i halvtid efter en halvlek som Sverige inledde trögt, men sakta ätit sig in i. Nu blir det korv med bröd i pressrummet!

46 min: Andra halvlek har startat!

51 min: Rolfö försöker skarva vidare ett inlägg mot Blackstenius, som inte får tag i bollen.

56 min: Sverige har en boll i nät, men det är redan avvinkat för fransk frispark.

58 min: Kosovare Asllani byts ut. In i spel kommer Rosa Kafaji.

59 min: Frankrikes förbundskapten Hervé Renard säger något till domaren och får syna det röda kortet.

67 min: Frankrike med en farlig spelvändning, men man slarvar bort inlägget.

73 min: Det är gästerna som kontrollerar matchbilden, men samtidigt finns det inga vidare målchanser att rapportera om.

79 min: Stina Blackstenius, som har haft en otacksam match där framme, får kliva av. In kommer Anna Anvegård.

81 min: Mål! Jennifer Falk svarar för en jätteräddning och styr ut över sidlinjen, men på den efterföljande hörnan tar Frankrike ledningen med 1–0 genom Wendie Renard. Blytungt för Sverige …

86 min: Sverige med sin första hörna i matchen, men situationen förblir ofarlig.

90+1 min: Det återstår minst sex tilläggsminuter av matchen.

90+7 min: Vicki Becho får sin andra varning och visas ut.

Slut! Det är Frankrike som åker hem med alla tre poäng. 0–1 slutar matchen efter Wendie Renards sena mål. Mycket tungt för Sverige!

Startelvor:

Sverige: Falk – Lundkvist, Sembrant, Eriksson, Andersson – Angeldahl, Aslani, Zigotti Olme – Rytting Kaneryd, Blackstenius, Rolfö.

Frankrike: Peyraud-Magnin – Lakrar, Mbock, Renard, Bacha – Toletti, Geyoro – Diani, Cascarino, Dali – Le Sommer.