RYDSTRöM SåGAR SINA SPELARE: "BEDRöVLIGT – ALIBISPEL AV MåNGA"

BORÅS. Efter tio raka segrar kom säsongens första förlust för Malmö FF.

Efter matchen mot Elfsborg var Henrik Rydström långt ifrån nöjd. 

– Målen är horribla, säger MFF-tränaren efter 1–3-förlusten.

I onsdags tog Malmö FF hem cupguldet hemma mot Djurgårdens IF. När det, fyra dagar senare, var dags för bortamöte mot IF Elfsborg saknades flera stjärnor i startelvan. Däribland Johan Dahlin, Derek Cornelius, Jens Stryger Larsen och Lasse Berg Johnsen. 

Skåningarna lyckades inte hantera avbräcken – och föll med 1–3. Förlusten var lagets första för säsongen, men på presskonferensen höll Henrik Rydström inte igen med sina känslor. 

– Jag tycker målen är horribla utifrån vad vi som lag vill göra. Vi släpper in två, tre gånger om vid 1–0 och klarar inte av att täcka skottet. 2–0 ska vi inte ens prata om. Det är ju bedrövligt i kommunikationen mellan Ricardo (Friedrich) och backlinjen. 3–0 ger vi bort ett friläge på och det blir ytterligare en situation. Samtidigt försvarar Elfsborg sin box med liv och lust, säger Rydström. 

MFF-tränaren uttrycker också en stor besvikelse över att vissa spelare inte visade upp sig i stjärnornas frånvaro. 

– Jag hade hoppats att några av mina spelare, som kanske inte fått chansen så mycket, skulle kliva fram och agera på ett annat sätt.

– Det är mycket alibispel från många spelare, menar han. 

Rydström lyfter bland annat fram tre spelare som han inte tyckte motsvarade hans förväntningar. 

– Vi har många bra spelare, men du behöver också ta chansen när du får den. I dag var det egentligen ingen som gjorde det. Sedan vet jag att Otto (Rosengren), Taha (Ali) och Elison (Makolli) kommer komma tillbaka och vara klart starkare till nästa match, men i dag fick vi ut för lite av dem, till exempel. 

Pontus Jansson menar att hans lag saknade energi genom matchen. 

Vad beror det på?

– Att vi är människor. Det är nog det enkla svaret. Ibland får man det inte att stämma, varken som individ eller som kollektiv. Det var det som var känslan i dag, men ibland är det svårt att sätta ord på varför. Det är ingen som vill att det ska se energilöst och ingen som inte vill springa in i väggen för den här föreningen, men ibland får man det inte att stämma, säger Jansson. 

Kan cupfinalen ha påverkat energinivån i dag?

– Kanske någon procent hit och dit, men vi har spelat match var tredje dag hela våren. Vi har spelat en match mer än de andra, men det ska inte påverka. 

Härnäst gästar Malmö FF IFK Göteborg på Gamla Ullevi.

TV:

2024-05-05T15:52:11Z dg43tfdfdgfd