RADETINAC RöRD AV DJURGåRDEN-FANSENS GEST: "HELT FANTASTISKT"

Haris Radetinac blev straffsumpare i cupfinalen mot Malmö FF. 

Efter matchen stod supportrar kvar – och hyllade spelaren med sång. 

– Jag är glad över att jag har dem, säger Dif-mittfältaren till Fotbollskanalen. 

Djurgårdens Haris Radetinac blev en av Djurgårdens syndabockar i cuprysaren mot Malmö FF. 

Dif-profilen missade en av straffsparkarna och var till synes oerhört ledsen och besviken efter avgörandet. 

Efter straffarna kramades 38-åringen om av sina lagkamrater och hyllades stort av Djurgårdens supportrar – som sjöng hans namn efter matchen. 

Den offensive mittfältaren berättar nu om känslorna efter cupfinalen. 

– Direkt efter matchen var det jobbigt att prata om det. Jag visste vilka frågor som skulle komma och jag ville bara vara för mig själv, säger Radetinac till Fotbollskanalen och fortsätter: 

– När man missar straff brukar det oftast sätta laget i… det brukar bli jobbigt att vinna då. Det var inte en kvart- eller semifinal heller utan det var en final och det handlade om en titel. När vi då gör en så bra match som vi gjorde och är så nära att vinna cupen… det är klart att det är mycket känslor som går igenom kroppen.

Radetinac blir rörd när han tänker på supportrarnas stöd tull honom efter finalen. 

– Helt fantastiskt. Jag är glad över att jag har dem. Nu efteråt har jag bara fått stöd från fansen, grabbarna i laget och alla runt omkring Djurgården. Det är det som gör att man orkar titta framåt, säger 38-åringen och fortsätter:

– Jag vet att jag är nära deras hjärtan, och de är nära mitt hjärta. Att de står kvar i 30 minuter efter slutsignal och sjunger visar vilken karaktär våra supportrar har. Det säger allt egentligen.

För Djurgården gäller det att ladda batterierna på nytt för att ta sig an nykomlingen Västerås SK på bortaplan. Radetinac tror inte laget har några problem att ladda om efter cupdebaclet. 

– Alla matcher lever sitt eget liv och alla motståndare är olika. Vi mötte Västerås i en träningsmatch (under försäsongen) och vet vilken typ av fotboll som väntar. Jag tror inte att det (VSK:s spelsätt) blir några stora problem för oss. Vi kommer att förbereda oss väl och göra en bra match, avslutar Radetinac.

Haris Radetinac anslöt till Djurgården 2013. Han har hunnit göra 292 matcher för klubben.

TV:

2024-05-03T08:58:18Z dg43tfdfdgfd