PÅ FD: PATRIC ÅSLUNDS GARV NäR HAN FåR OVäNTADE FRåGAN OM DJURGåRDEN

Patric Åslund har varit ett omskrivet namn i vinter.

Såld för stora pengar till Djurgården, debut i U21-landslaget och i helgen väntar allsvensk premiär och debut. 

– Det ska bara bli roligt, det finns bara positiva känslor att ta ifrån, det ska bli skitkul, säger han till FotbollDirekt.se. 

Patric Åslund har varit ett hett rubriknamn denna vinter.

Det har ryktats flitigt kring VSK-talangen och tidigare i vinter så blev en övergång till Djurgården officiell, dock flyttar han inte förrän i sommar.

Det är dock inte bara på klubbfronten som det hänt grejer för 21-åringen utan nyligen så debuterade han även i U21-landslaget(i 6–1-segern mot Cypern).

För FotbollDirekt.se berättar han att han är glad över att allt blev klart med Djurgården så att man kunde släppa den biten - han är samtidigt väldigt noga med att visa att han är väldigt nöjd med allt positivt som hänt honom nu.

– Såklart så har det varit skönt att saker och ting har blivit klara, så man kan släppa den biten, säger han till FotbollDirekt.se och fortsätter:

– Sedan allt som har hänt tycker jag bara är kul, det är positiva grejer så det går ju inte att klaga på något, det är så man ska känna också.

På måndag kan en ny milstolpe vänta Åslund då det kan bli allsvensk debut i premiären borta mot AIK.

En på förhand mycket tuff bortamatch för nykomlingarna Västerås, men inför resan till Solna har man inte valt att fokusera på motståndet. 

– Vi har väl försökt att mest fokusera på oss själva, vi vet att vi visat för “omvärlden” vad vi kan göra mot allsvenska lag och vi vet också själva hur bra vi är vecka in och vecka ut samt vad vi kan göra som lag.

– Så vi ser inga omöjligheter i någon av de här matcherna.

Som du är inne på så visade ni det borta mot Hammarby i cupen, vad tar ni med er från ett överlag bra cupspel, även om det inte räckte till avancemang den här gången? 

– Vi tar väl med oss att vi hade en bra variation i cupen. I ena matchen fick vi möta ett topplag, i andra matchen fick vi träna på att spela med en man mindre.

– Så vi tar med oss de bitarna in i allsvenskan och sedan får vi se vad vi kan förbättra därifrån. 

Allsvensk premiär mot AIK som sagt och det kommer säkert vara en hel del VSK-supportrar på plats, men på sätt och vis spelar du ju även för Djurgårdens supportrar. Ingen av dessa lär ju bli besviken ifall du blir hjälte mot AIK. Hur vore det att bli en DIF-hjälte på så sätt, redan innan du dragit på dig tröjan?

– Jag har väl inte tänkt så långt, säger Åslund med ett skratt och fortsätter:

– Men absolut så finns väl den möjligheten, sedan så spelar jag den här matchen och matcherna fram till sommaren för VSK-fansen. Jag hoppas väl att de är de som ska känna mest kärlek ifall vi vinner och sen vet jag att de kommer att känna besvikelse eller andra känslor ifall det inte går vägen.

Avslutningsvis, vad tror du kommer att bli avgörande för att ni ska få en drömstart och då ta tre poäng på Friends?  

– Det kommer nog vara att vi behöver göra jobbet för varandra.

– Jag tror att vi kommer behöva stå upp för varandra mer än innan och tar för oss mer samt göra allt vi gjort innan någon procent bättre. Lyckas vi med det så kommer det nog att gå vägen, avslutar Åslund.

***

2024-03-29T08:28:43Z dg43tfdfdgfd