PÅ FD: MUMMA FöR MFF IGEN – Så MYCKET KAN AHMEDHODZIC SäLJAS FöR

Sheffield United är klara för degradering från Premier League.

I det är Anel Ahmedhodzic framtid nu oviss.

FotbollDirekt.se har uppgifter om att han kommer lämna i en stor affär i sommar – då lär Malmö FF:s kassa öka rejält.

Anel Ahmedhodzic anslöt till Sheffield United sommaren 2022 från Malmö FF. Då såldes han i en affär på omkring 47 miljoner kronor. Dessförinnan var han utlånad till Bordeaux på vårsäsongen. MFF gjorde sig då en hacka på ytterligare omkring 10 miljoner kronor.

I sommar så kan det komma betydligt mer. Ahmedhodzic kan bli den dyraste allsvenska försvarsaffären någonsin.

Sheffield United är nämligen redan klara för degradering i Premier League. Detta gör, enligt källor till FotbollDirekt.se, att man kommer få svårt att behålla mittbacksstjärnan. Försvararen uppges ha en utköpsklausul på 20 miljoner euro. Det motsvarar drygt 230 miljoner svenska kronor.

Om han säljs för det får MFF en vidareförsäljningsbonus på några miljoner. Vad den ligger på är enligt FD:s källor okänt.

Men säg att Malmö har 15 procent – då får man ytterligare 27,4 miljoner av en affär (på vinsten av en eventuell transfer).

Det gör att Ahmedhodzic totalt inbringat omkring 84,4 miljoner kronor. Svensk-bosniern blir då Allsvenskans dyraste försvarsförsäljning någonsin, totalt intjänat.

När det gäller klubbar som visar konkret intresse, ska det inte vara något huvudspår just nu. Men så sent som i januari så uppgavs Napoli vara starkt intresserade av att ta förre MFF-backen.

FD:s uppgifter gör gällande att det mesta pekar mot en flytt utanför England.

***

TV:

2024-05-07T06:12:32Z dg43tfdfdgfd