PÅ FD: BOSSE ANDERSSON: ''DET HAR VARIT EN STRESS I TRE ETAPPER''

Djurgården har sålt Lucas Bergvall för 110 miljoner till Tottenham. 

Notan för nya spelare har med det höjts väsentligt med sådana som Gulliksen, Åslund och Tokmac. Inför den sista kvällen av årets transferfönster så lutar sig Bosse Andersson tillbaka.

– Vi har gjort allt. Den här kvällen blir lugn kan jag säga, konstaterar sportchefen till FotbollDirekt.se. 

Butiken är stängd. 

Någonting mer finns inte att göra för Djurgårdens ledning sedan Felix Va lånats ut och Tokmac Nguen har kommit på plats.

Djurgården kan totalt i vinter ha gjort av med 35-40 miljoner bara i övergångssummor på nya spelare.

– Vi är klara, det kan jag säga. Vi har haft bra koll och allt är enligt våra förväntningar, säger Bosse Andersson till FotbollDirekt.se.

Hade du förväntat dig att handla in i det sista som ni har gjort när ni var en bit in i januari?

–  Kanske inte men det har varit ett fönster i flera etapper. Dels affärer i höstas och där efter ett vakuum med nya agentreglerna som gjorde oss alla lite avvaktande - och sedan affärer vi har gjort efter det.

Ge oss bilden av det ni lyckats med den senaste tiden?

– Men att en spelare som Patric Åslund kommer i sommar, att vi har ett nytt spännande japanskt namn och så Tokmac Nguen. Det låter bra och det är det också, betonar sportchefen.

Några ord om ert senaste och sista namn för nu - Tokmac Nguen?

– En otroligt skicklig spelare. Vi fick ju smaka på honom för några år sedan (mot Ferencvaros). Nej, då tänkte jag inte att vi skulle ta honom, men när vi fick chansen så...då var det lätt att känna att vi måste göra ett rejält försök. Som sagt, en otroligt skicklig spelare, även om han kan behöva lite tid. 

TV: 

2024-03-27T15:09:38Z dg43tfdfdgfd