PSYKKRIGET FORTSäTTER – JANSSONS RåD TILL “MANGE”: “Få HONOM INTE UR BALANS”

MALMÖ. Häromdagen försvarade MFF:s Pontus Jansson Djurgårdens Magnus Eriksson. 

Men inför cupfinalen flödar pikarna mellan de tidigare lagkamraterna.

– Jag tvivlar på att han spelar (finalen), säger Jansson. 

Efter Malmös bortaseger mot Djurgården förra veckan gick Pontus Jansson ut i Fotbollskanalen och försvarade Magnus Eriksson, som fått sporadiskt med speltid hos Blåränderna sedan förra säsongen. 

Bland annat skickade Jansson en passning till Djurgårdens tränarpar Thomas Lagerlöf och Kim Bergstrand – och menade att hanteringen av Magnus Eriksson borde skötas bättre. Några dagar senare gjorde Eriksson sin första allsvenska start för säsongen när Dif tog emot Gais. 

På frågan om draget var en “Pontus Jansson-effekt” svarar han med glimten i ögat:

– Lite är det väl! Jag talade från hjärtat och var kanske lite färgad av att jag stod och pratade med “Mange” precis innan intervjun och att jag pratade med honom på morgonen. Man var lite färgad och ibland säger man saker i affekt, men lite så var det väl. De lyssnade onekligen på vad jag sa, säger Jansson. 

Samtidigt passar mittbacken på att skicka en gliring till sin tidigare lagkamrat i Malmö FF. 

– Sedan kanske de vilade andra för finalens skull, men det var kul att se honom spela. Vi får se om han spelar i morgon (läs i dag). Det tvivlar jag på, men vi får se. 

Men det är inte bara MFF:s vice kapten som är på psykningshumör inför cupfinalen. Till Expressen säger Magnus Eriksson att Malmö FF är självgoda när det kommer till uppbyggnadsspelet.

Om påståendet svarar Pontus Jansson:

– Det vet jag inte … Jag tror inte att vi har tappat några bollar där bak, men det är väl bra att de ser det så. Om det ligger någon sanning i det vet jag inte (skratt). Jag tycker att vi är noggranna i allt vi gör och är solida. Vi spelar med en hög risk, men det risk och reward. Vi vet vad vi gör. 

– Så vitt jag vet, om man tittar på de andra allsvenska lagen, så blir det mål i parti och minut när målvakterna och backarna ger bort mål. Jag tror inte att vi har gjort det än så länge. Vi har bra fötter där bak, så vi vet vad vi gör. 

En annan svaghet som Eriksson menade att hans Djurgården kan utnyttja hos MFF är att målvakten Johan Dahlin är lätt att få ur mental balans. 

Ingen idé att ens försöka, menar Pontus Jansson. 

– Man vill inte få honom ur balans. Det kan jag säga. Det är också lite risk och reward, så jag tror inte att man vill få honom ur balans emot sig. Han är 37-38 år och är full av rutin, så han vet vad han gör. Mitt råd till “Mange” och de andra är att inte få honom ur balans. 

TV:

2024-05-01T08:25:21Z dg43tfdfdgfd