PONTUS JANSSON OM MFF:S BäNKADE STJäRNNAMN: "DET äR LöJLIGT"

NORRKÖPING. Malmö FF krossade IFK Norrköping med 5-1 och kunde också stoltsera med stjärnnamn som Sergio Peña och Taha Ali på bänken, något som får kapten Pontus Jansson att brista ut i skratt.

– De är nästan löjligt när man tittar på vissa namn. Det är en fin trupp som vi har, säger kaptenen i mixade zonen.

Regerande mästarna Malmö FF fick en pangstart på årets allsvenska.

Seger i premiären borta mot IFK Norrköping – och det med hela 5-1 där fem olika målskyttar slog till för skåningarna i form av Isaac Kiese Thelin, Erik Botheim, Sebastian Nanasi, Sören Rieks och Stefano Vecchia.

Den sistnämnde byttes in i andra halvlek och förra årets succéspelare var långt ifrån den ende som inte fick plats i Henrik Rydströms premiärelva, bland annat Taha Ali.

Kapten Pontus Jansson hoppas att yttern har tålamod.

– Han gjorde det bra när han kom in. Jag vet att han inte vill vara någon superinhoppare, att han inte vill ha det epitetet. Han vill starta och det kommer han också att göra. Vi får hålla honom nöjd med inhopp så länge, säger Jansson och ler.

Vad säger det här om Malmö FF när en peruansk landslagsman som Sergio Peña byts in med knappa tio minuter kvar?

– Haha, han såg sliten ut. Det var min första tanke! Men han kom sist tillbaka från landslaget också, det var väl i förrgår… Så det var bra att han inte startade tror jag, men det osar ju klass kring Sergio i allt han gör, han är en otrolig spelare, säger Jansson och fortsätter:

– Det här är ett lyxproblem som vi har, men det är positiva vindar och det är också lättare att hantera när det går bra.

2024-03-30T16:46:50Z dg43tfdfdgfd