“PACO” ILSKNAR TILL På BLåVITT: “NI SPELAR öVER GRäNSEN”

GÖTEBORG. Domarinsatsen hamnade i fokus när Häcken derbyvann mot IFK Göteborg

Så även på presskonferensen efter matchen. 

– Ni spelar lite över gränsen, menar Häckens tränare Pål Arne “Paco” Johansen. 

– Jag förstår att “Paco” är nöjd med domaren, säger Blåvitts Jens Askou.

Kristoffer Karlsson hade långt ifrån alla 17 022 derbyåskådarna på sin sida på Gamla Ullevi. Domaren hamnade i fokus vid flera situationer och spelare från båda derbylagen visade tydligt sitt missnöje.

Men efter Häckens 1–0-seger mot IFK Göteborg hyllade Pål Arne “Paco” Johansen domarteamet. 

– Jag har varit lite kritisk till domarna i några matcher. Det är ett våldsamt tryck och en atmosfär här, så det är bra att döma fair i alla situationer. Vi har fått sådant emot oss, men i dag sätter domarteamet en hög standard. Stor credd till dem, säger “Paco”.

När det var Blåvitt-tränaren Jens Askous tur att ge sin syn på matchen röt han till efter Johansens uttalande. 

– Jag förstår att “Paco” tycker att domaren var bra. Vi är det lag som har fått överlägset flest frisparkar emot oss och samtidigt är vi det lag som fått flest gula kort. Vi har redan nu haft två-tre avstängningar och det kanske är för att vi spelar med en intensitet som jag inte sett i allsvenskan förut.

I första halvlek ropade Blåvitt på straff. Detta efter att Häckens mittback Even Hovland kastat sig och fått ett skott på armen. 

– Domaren missar en straff i dag när Hovland räddar med armen. Han kastar sig för att blockera ett skott och den träffar hans arm när han ligger ner, säger Askou.

Pål Arne Johansen ger sin syn på straffsituationen:

– Jag har inte sett den på nytt, men när jag såg den så fick jag samma känsla som i Stockholm (Häcken mot Djurgården). Att det är en naturlig position och att han inte gör sig större. Då ska det inte bli straff, säger Häckens tränare. 

Trots “Pacos” tidigare hyllning av domarna höll han inte med sin tränarkollega om hur IFK Göteborg hanterade det fysiska spelet.

Bland annat irriterade sig norrmannen på en tidig tackling från Sebastian Ohlsson som delades ut efter bara 35 sekunder. Blåvitts högerback klarade sig dock undan varning. 

– Jag vet inte, Jens. Jag tycker att ni spelar lite över gränsen. Tacklingen på Barrett (Laursen) efter två minuter … Att han klarar av att spela vidare så länge är imponerande, men det är en rejäl smäll. Jag håller inte riktigt med. Jag tycker det är viktigt att domaren stävjar det.

TV:

2024-04-24T20:50:04Z dg43tfdfdgfd