OO NYHETER: OFFRAT STORA PENGAR FöR ATT VäLJA BAJEN

Frederik Winther är klar för Hammarby och han blev det i natt i sista stund.

Och när det nu står klart att han har skrivit på så kan nu FotbollDirekt ikväll avslöja vilka stora pengar dansken avsagt sig. 

Frederik Winther blir nu allsvensk och blir det i Hammarby - detta efter flera förryckta låne-år i klubbar som Lyngby, Bröndby och nu senast Estoril. 

Öppningen för Hammarby låg nu i att den 23-årige dansken kände att han fått nog. Gränsen var nådd efter så lång tid som osynliggjord (bara sju matcher) i Augsburg som ägt honom..

Men någon quick fix handlar inte det här om för stockholmarna.

Till saken hör att Hammarby flera gånger, enligt mina källor, på allvar tittat på Winther  - men utan att det varit ekonomiskt möjligt att genomföra.

I fjol uppges så väl danska Bröndby som Djurgården ha visat intresse, samt ett par belgiska klubbar i toppskikt.

Med det sagt så förstår ni att det här har handlat om en större ekonomisk insats för Hammarbys ledning för att ta hem en affär.

Detta med en månadslön i Bundesliga 2 på omkring 800 000 kronor. 

Det ger inte långt ifrån tio miljoner kronor per år - lägg där till att Winthers kontrakt med Augsburg gällde fram till i juni 2025.

Stora pengar således och ni förstår att det har varit avgörande att hitta en kompromiss i form av en tillräckligt kompenserande sign-on-bonus i korrelation till det han valt att avstå. 

Slutkontenta: Övergångssumman har kostat Bajen omkring 6 miljoner, samt sign on enligt vad jag erfar på 4-5 miljoner. Å andra sidan så har ju Bajen nyligen tjänat 25 miljoner kronor på August Mikkelsen till Bodö Glimt. 

När Winther skrev under 2020 så handlade det om ett femårskontrakt med tyskarna, då var han bara 19 år gammal. 

Värt att notera är att Augsburg under dagen gått ut med att man har en återköpsklausul  i avtalet med Hammarby, något som medför att de kan köpa tillbaka mittbacken för en fastställd summa. Detta har bland annat Fotbollskanalen rapporterat om. 

TV: 

2024-03-28T18:12:22Z dg43tfdfdgfd