OO NYHETER: BERNTSEN: ”VI äR NäRA ATT KöPA LOSS HONOM”

Det händer saker i AIK detta sista transferdygn. Både Hugo Aviander och Rasmus Bonde ser ut att lämna - samtidigt som ett spännande framtidsnamn troligen blir ett sista-minuten-köp. 

– Vi är nära att köpa loss honom, säger Thomas Berntsen till FotbollDirekt.se

AIK har sett allt bättre ut under denna försäsong, dels under derbyts andra hälft mot Djurgården men också för en klar seger i går kväll i genrepet mot norska Vålerenga. 

När det kommer till spelarnamn så kom ju för tiotalet dagar sedan det senaste nya namnet:

Ytterförsvararen Eskil Edh. 

När vi nu tar steget in i den sista dagen av årets vinterfönster så står det klart att ännu mer är på väg att hända. Till att börja med handlar det om att både Hugo Aviander som vi har rapporterat om - men även Rasmus Bonde - försvinner. Aviander till GIF Sundsvall och den sistnämnde på ett lån till en klubb som ännu är okänd för mig. 

– Jag kan bekräfta att två namn kommer att lämna AIK under dagen men vilka det är får ni vänta och se.

Den norske sportchefen fortsätter:

– Vi är nöjda med transferfönstret men jag tror ändå att vi kommer att göra ännu en affär fram till midnatt. 

– Det är ett framtidsnamn. Ja, det är nära och kan gå snabbt nu. Vi är nära att köpa loss honom. 

– Vi får se men målsättningen är att vi ska lösa det. 

Namnet han pratar om är mycket sannolikt Aaron Stoch Rydell, en kille från danska toppklubben Nordsjälland. 

Det här är en kille som FD tidigare har kopplat till AIK Fotboll. 

Under gårdagen kom Sportbladet med uppgifter om att en lösning ser ut att vara nära denne unge 18-årige virvelvind som på en hel del vis kan liknas vid en viss Martin Mutumba.

Hugo Aviander skrev förra sommaren på ett femårskontrakt med AIK och under fjolårets så noterades han för 17 matcher i ettan norra, då i FC Stockholm.

Rasmus Bonde har kontrakt med AIK över säsongen 2025 och fjolåret spenderade han på lån i norska IL Hödd(tio matcher) och Örebro SK(fyra matcher).

Aaron Stoch Rydell har kontrakt med FC Nordsjälland över säsongen 2025 och i år har 17-åringen gjort två mål på 13 matcher i klubbens U19-lag. 

***

”Ola Gustavsson är rutinerad nyhetsredaktör på FotbollDirekt. Han levererar dagligen nyheter och exklusiva vinklar och kittlande avslöjanden kring spelet bakom de allsvenska kulisserna. Läs även det matiga inslaget “Olas News” som publiceras flera gånger i veckan.”

***

TV: 

2024-03-27T11:24:18Z dg43tfdfdgfd