NYFöRVäRVET FRäLSTE GAIS – TVå MåL På SEX MINUTER

GÖTEBORG. Gais tog emot Mjällby i allsvenskans fjärde omgång.

Hemmalaget vann med 2–1 – efter två mål från Jack Cooper Love.

Under söndagen rullade allsvenskans fjärde omgång vidare. Gais tog emot gästande Mjällby AIF hemma på Gamla Ullevi.

Gais har fått en tuff start på comeback-säsongen, och stod på en vinst och två förluster inför matchen. Mjällby har imponerat och vunnit sina två första matcher, följt av ett kryss mot AIK senast.

Inledningen var jämn och matchens första skott på mål kom genom Gustav Lundgren i den 16:e minuten, men avslutet överlistade inte Noel Törnqvist i bortamålet.

Senare fick Alexander Ahl Holmström pannan på bollen och Törnqvist svarade för en jätteparad när han lyckades styra ut till hörna.

30 minuter in blev Mjällbys försvarskugge Tom Pettersson liggandes efter en smäll och tvingades bryta matchen. Han ersattes av Jakob Kiilerich. Precis innan paus tvingades gästerna till ännu ett byte när Adam Ståhl kom in i stället för Colin Rösler.

– Det är lite rörigt. Många byten och svårt att säga, men vi måste in bakom Gais mer. De får springa lite för mycket framåt, sa Mjällbys Arvid Brorsson till Discovery plus i halvtid.

Den andra halvleken fortsatte trögt, men Gais tog sig till ett antal fina lägen.

Efter 77 minuter slog Jack Cooper Love till och satte ledningsmålet för Gais. Bara några minuter senare kunde Mjällby kvittera genom Jakob Kiilerich.

Gais tog ledningen igen tre minuter efter, åter igen var det Cooper Love som slog till. Det blev också slutresultatet, och Gais vann matchen med 2–1.