NANASI OM DRöMMARNA: ”KLART JAG VILL SPELA På DE STORA SCENERNA”

Han utsågs till allsvenskans bäste spelare 2023.

Sebastian Nanasi, 21, hymlar inte om att han drömmer stort – trots att tankarna just nu bara är på Malmö FF.

– Det är inte fel att drömma heller, säger han till FotbollDirekt.se.

Tanken är att bygga vidare på en stark fjolårssäsong. Fotbollslivet leker, på sätt och vis. Cupfinal med Malmö FF och tippade att vinna allsvenskan 2024.

Sebastian Nanasi har det bra.

– Visst är det så att ”livet leker” lite, men vi har också gjort oss förtjänta av de här resultaten. Vi har varit bra i viktiga skeden i cupen, vilket gjort att vi tagit oss till final, säger anfallaren till FotbollDirekt.se.

Målet i en klubb som MFF förändras knappast när man ger sig in i en ny säsong. Tankarna, planerna, idealet bottnar i samma sak. Guld, troféer och framgångar.

– Jag minns att vi sa detsamma inför förra säsongen också. Det utgår vi ifrån, men det är klart att det inte blir lätt och det kommer att finnas många hinder på vägen. Om vi spelar som vi vet att vi kan så kommer vi vinna allsvenskan, säger han.

Hyllad och prisad för sina  insatser. Elva fullträffar och sju assist fullbordade Nanasis makalösa fjolårssäsong i allsvenskan. Hur ska han bräcka det?

– Nej, men det är väl inte där mitt fokus är egentligen. Jag går bara ut på plan för att försöka hjälpa laget så mycket som möjligt och göra det jag vet att jag kan. Jag har inte tänkt så mycket på vad som blir de största utmaningarna heller, det handlar om att hela tiden vara hundra procent påkopplad och tagga till inför alla matcher.

Det spekulerades om en flytt hit eller dit, men i MFF lär Nanasi vara en pjäs med viktig roll ett tag till.

– Det är inte någonting som jag har lagt jättemycket fokus på. Hade det funnits någonting (erbjudande) så hade jag fått ta ställning till det. Nu är jag i Malmö och jag trivs väldigt bra här och är ordentligt laddad.

Vad drömmer du om?

– Det är klart att jag vill spela på de stora scenerna någon gång i framtiden, men vi är inte där nu. Nu är vi i förberedelserna med Malmö och tänker inte för långt framåt, säger han och fortsätter:

– Jag svävar inte iväg, jag försöker inte påverka det jag inte kan. Jag lever i nuet. Det är klart att det finns stunder där man tänker sig iväg, men det handlar om att kunna kontrollera sig, lägga ner det jobbet som krävs och det tycker jag krävs. Jag försöker bara stänga ute det. Det är inte fel att drömma heller, men det viktiga är att ha fokus på det du gör.

TV:

2024-03-24T07:02:10Z dg43tfdfdgfd