KARLSSON OM ALI: "EN AV ALLSVENSKANS BäSTA"

Taha Ali fick sitt genombrott under en utlåning till Västerås SK.

Nu gör han succé i Malmö FF. 

Västerås manager Kalle Karlsson är inte förvånad över ytterns fina utveckling.

Inför säsongen 2021 värvade Örebro SK in Taha Ali. Den dribblande yttern fick dock aldrig riktigt chansen i Ösk. 

I augusti samma år blev det istället en utlåning till Västerås SK i superettan. 

Under hösten i VSK gjorde teknikern två mål och hela åtta assist på 15 matcher. Succén fortsatte och bjässen Malmö FF kunde inte blunda för Taha Ali längre, utan köpte loss honom från Helsingborg dit han hade gått från Örebro. 

Västerås manager, Kalle Karlsson, berättar nu om Taha Alis tid i Västerås. 

– Livet har ju många sliding doors-ögonblick. Det här var Tahas. Och även för oss som klubb. Jag kan slå fast att vi inte hade varit kvar i superettan om det inte vore för hans bidrag under den hösten. Tacksamheten från VSK till Ali är enorm, han räddade klubben i det läget, säger han till Sydsvenskan.

I helgen ställs Taha Alis nuvarande klubb, Malmö FF, mot just Västerås. Kalle Karlsson ser fram emot att möta sin före detta spelare och öster beröm över honom. 

– Han är en av allsvenskans bästa spelare idag med egenskaper väldigt, väldigt få har även i ett internationellt perspektiv. Han kan gå vidare ut i Europa. Jag är förvånad att ingen klubb redan har plockat honom. Men det kanske kommer nu till sommaren, säger Karlsson.

VSK:s manager hymlar inte om sina känslor för Ali som människa.

– Jag måste säga att jag älskar pojken. En helt fantastisk människa. En sådan spelare som från första dagen är omtyckt av alla. Jag önskar honom allt gott. Förutom då kanske i matchen mot oss på lördag, avslutar Karlsson. 

TV:

2024-04-18T17:55:09Z dg43tfdfdgfd