JUST NU: AIK UTöKAR I SOLNA

AIK leder med 2-0 hemma mot IFK Värnamo.

Gästernas Gustav Engvall är allt annat än tillfreds.

– Det är piss, säger han till Discovery.

Värt att notera är att AIK gör tre förändringar gentemot derbyt mot Djurgården. Eskil Edh tar plats som högerback och talangerna Taha Ayari och Victor Andersson får båda chansen från start. Omar Faraj, som var en av planens bästa spelare mot Djurgården, inleder på bänken.

FotbollDirekt på plats i Solna och Norra Stå kan konstateras vara fullsatt. Rätt mycket folk på plats överlag på Friends i kväll för att vara en onsdagsmatch mot Värnamo. Bättre väder än på derbyt senast också. Vinterkylan i söndags har bytts ut mot vårväder.

Matchen sparkades igång klockan 19.

Tio rätt avvaktande första minuter. Mest noterbara att Wenderson grinade illa och linkade av banan för ett ögonblick, men brassen kunde kort senare äntra in på planen igen så ingen fara med IFK Värnamos viktige mittfältare.

I den 19:e minuten tog AIK ledningen med 1-0 efter ett fint anfall som avslutades i nät från Edh, första målet från norska högerbacken på Friends och vilt jubel från hemmapubliken.

– Helt magiskt att få göra mål. Vi öppnar bra och skapar många chanser. De har mycket boll dock, vi kämpar lite med pressen. Vi hade önskat styra matchbilden lite mer, sa Eskil Edh till Discovery i paus.

För som norrmannen var inne på fortsatte AIK ösa på. Pittas var nämligen mycket nära 2-0 bara fyra minuter senare, men vass räddning från Andersson på cypriotens avslut från nära håll.

AIK fick blodad tand efter målet för de fortsatte trycka på för tvåan. Papagiannopoulos med en krossboll från halva planen fram till en djupledslöpande Modesto som avslutade på volley. Mål där och det hade kanske blivit säsongens vackraste. Nu sköt portugisen över.

Pittas kom därefter helt ren med Andersson men fick inte alls till skottet. Anfallaren sköt långt utanför. Där borde det varit 2-0 AIK.

Värnamo vaknade därefter och hade en del boll, men utan att hota AIK. I stället var det just Pittas som svarade för en klassaktion i 38:e minuten och sköt mot första krysset, men en strålande räddning av Andersson.

I stället kom 2-0 till AIK i 45:e minuten när Tiedemann Hansen nickade in bollen i nät efter hörna bakom en maktlös Andersson.

– För enkla mål att bjuda på borta mot AIK. Det är piss. Jag vet inte hur vi ska vända på det här men vi ska försöka, konstaterade Gustav Engvall krasst till Discovery i pausen.

Startelvor:

AIK: Nordfeldt – Edh, Tiedemann Hansen, Papagiannopoulos, Björnström – Modesto, Celina, Saletros, Ayari – Andersson, Pittas

Värnamo: Andersson – Winsth, Larsson, Hasic, Lohikangas – Näsström, Oliveira, Bergh – Engvall, Junior Adjei, Zeljkovic