JUST NU: AIK KöR öVER PEKING: ”KATASTROF”

Följ matchen här.

AIK tog emot IFK Norrköping i allsvenskans sjunde omgång.

Hemmalaget kom från en total genomklappning mot Malmö FF förra helgen.

IFK Norrköping började säsongen knackigt, men nu kom Peking från två raka segrar mot BK Häcken och IF Elfsborg.

I Gnaget var Kristoffer Nordfeldt tillbaka i mål, efter sjukdom senast. Dessutom fick Axel Björnström ersätta skadade Eskil Edh.

IFK Norrköping gjorde fyra förändringar i startelvan jämfört med senaste matchen. Isak Ssewankambo, Ismet Lushaku, Marcus Baggesen och Amadeus Sögaard gick in i elvan i stället för Kevin Höög Jansson, Dino Salihovic, Anton Eriksson och Yaya Kalley.

AIK började matchen starkast och skapade tidigt ett tryck på sin högerkant. Efter dryga sex minuter spelade testade Anton Salétros, som oväntat var tillbaka i AIK:s startelva efter skadeproblematik, från distans. Oscar Jansson räddade utan större bekymmer.

Efter en knapp kvart fick AIK:s Ioannis Pittas bollen från högerkanten och försökte sig på ett läckert avslut. Cyprioten testade en cykelspark i Pekings straffområde – men försöket blev totalt misslyckat.

Bara minuter senare fick AIK bollen i mål. Bollen spelades in från höger och Dino Besirovic nickade in ledningsmålet och sitt första allsvenska mål för AIK.

I den 27:e matchminuten bröts spelet efter att supportrarna hyllat Ivan Turina – som gick bort för elva år sedan. Ett mäktigt tifo visades upp och rök spred sig från den norra ståplatsen. Domare Johnson valde att bryta matchen för en kort stund, men snart var spelet återupptaget.

Med knappt tio minuter kvar av den första halvleken kunde AIK utöka sin ledning till 2–0. Målskytt var den danske ytterbacken Mads Thychosen som kyligt placerade in bollen bakom Jansson i Pekin-målet.

Mer skulle det bli för AIK. Med bara sekunder kvar av den första halvleken spelade Mads Thychosen in bollen från höger till Pittas som bombade in 3–0 till AIK.

Ställningen i halvtid var 3–0 till hemmalaget.

– Katastrof, det är inte svårare än så. De spelar ut oss helt och vi har inga svar, sa Arnor Traustason till Discovery + i halvtid.

Startelvor:

AIK: Nordfeldt - Thychosen, Tiedeman Hansen, Papagiannopoulos, Björnström - Modesto, Celina, Salétros, Coulibaly - Besirovic, Pittas.

IFK Norrköping: Jansson -  Eid, Watson, Sögaard - Ceesay, Lushaku, Ssewankambo, Baggesen - Traustason - Nyman, Prica.