JAGADES AV AIK: ''HAMMARBY äR KLUBBEN JAG VILL SPELA I''

ÅRSTA. Hampus Skoglund har fått en succéstart på säsongen i Hammarby. I vintras jagades han bland annat av AIK,  men istället för en flytt så blev det en förlängning med ärkerivalen. 

– Hammarby är klubben jag vill spela i, säger han till FotbollDirekt.se.

Hampus Skoglund hade inför årets säsong inte gjort några tävlingsmatcher för Hammarbys A-lag, efter sex omgångar i Allsvenskan så har han startat fem och hoppat in i en.

En mycket bättre start på säsongen hade 20-åringen inte kunnat hoppas på. 

– Det har varit jättebra, det har varit otroligt lärorikt, jag känner att jag tar steg varje vecka och i varje match. Så det blir bättre för varje vecka, säger han till FotbollDirekt.se. 

Under vintern så kunde FotbollDirekt.se avslöja att klubbar som AIK, AGF Århus och FC Nordsjälland visade intresse för Skoglund, men istället för en flytt så blev det ett nytt långtidskontrakt med Hammarby för högerbacken.

För FotbollDirekt.se berättar han att det kändes självklart att stanna i Bajen. 

– Ja, Hammarby är den klubben som jag tillhört i några år nu och jag tycker om klubben väldigt mycket. Det kändes självklart. 

Med tanke på förtroendet du fått av Kim Hellberg och ledarstaben, är det någon speciell egenskap som de tycker att du bidrar med och som därför gör att du fått chansen? 

– Det är väl i sådana fall att jag är en ganska offensiv högerback som gillar att springa, som gillar att ta fram bollen vilket passar vårt spelsätt.

Nu med nytt långt kontrakt förstår jag att du kanske inte tänker så mycket på framtiden, men hur skulle du ställa dig ifall en större klubb ringer i sommar? 

– Det skulle väl vara jättekul om man drar till sig intresse från andra klubbar, men Hammarby är klubben jag vill spela i.

Avslutningsvis, vad känner du är nästa steg för dig?

– Det är väl att få ännu mer speltid, spela ännu bättre, göra det ännu bättre ifrån mig och göra fler poäng, avslutar Skoglund. 

Kontraktet Hampus Skoglund skrev på med Hammarby tidigare i år sträcker sig över säsongen 2027.

***

TV:

2024-05-05T08:21:05Z dg43tfdfdgfd