INTERS HåN MOT ZLATAN – BRäNDE UPP TRöJA

Inter blev italienska mästare efter att ha besegrat värsta rivalen Milan med 2–1. 

Efteråt firade fansen – blandt annat genom att bränna upp en tröja med Zlatan Ibrahimovics namn på.

Inter är italienska mästare för tjugonde gången. Efter ett hett derby mot rivalen Milan kunde Inter gå segrande ur striden efter en 2–1 seger som också innebar ligatiteln. 

Efter matchen följde ett vilt firande, där en viss Zlatan Ibrahimovic fick en huvudroll. 

Under firandet syntes nämligen en supporter fira med en skylt med texten: “Calha (Çalhanoğlu) mästare – Ibra pensionerad”. Det stannade även inte bara vid skyltar. Tv-bilder från kanalen Sportitalia visade hur Interfansen satte eld på en Milantröja med Zlatans namn på under sitt firande. 

Firandet i sig har sitt ursprung i gammalt groll mellan Inter-spelaren Hakan Çalhanoğlu och Zlatan Ibrahimovic. De bägge spelade tillsammans en period i Milan och blev goda vänner. 

När Çalhanoğlu sedan bytte Milan för Inter – uppskattades inte bytet av Zlatan som i sin bok Adrenalina skrev att Çalhanoğlus beslut var tragiskt. 

Det blev starten på ett infekterat tjafs de forna vännerna emellan. Çalhanoğlu har tidigare uttryckt att Zlatan gillar uppmärksamhet och att Zlatan var tvungen att skriva om honom i sin bok, annars hade det bara funnits tomma sidor i den. 

Zlatan, å andra sidan, skrek: “Skicka ett meddelande till Hakan” till Milanfansen när Milans spelartrupp åkte genom Milano för att fira ligatiteln 2022. 

Att fokus riktades på Zlatan Ibrahimovic, efter Inters titel, är ingen överraskning. Det är inte bara det uppmärksammade bråket med Çalhanoğlu som gör Zlatan till Inter-fiende. Man får anta att det faktum att Zlatan har en ledande roll inom AC Milan nu för tiden, kan spela in en aning.

2024-04-23T16:00:58Z dg43tfdfdgfd