EKDAL I BRåK MED MFF-SUPPORTRAR: “SKULLE SKRIKA OCH HåNA”

MALMÖ. Djurgården förlorade cupfinalen efter straffar.

På vägen ut hamnade Albin Ekdal i ordväxling med MFF-supportrar.

– Då tjafsar man tillbaka, säger Dif-mittfältaren.

Djurgården hade med sig drygt 8 000 bortasupportrar till Eleda stadion och den sprakande cupfinalen mot Malmö FF.

Det slutade dock inte gott för Blåränderna som, efter 1–1 på resultattavlan efter 90 minuter och förlängning, fick se sig besegrat på straffar.  

– Vi gör en väldigt bra match, som jag tycker att vi lika gärna hade kunnat vinna. Det är så små marginaler som skiljer lagen åt, så det är en stor besvikelse och tomhet, men ändå en stolthet över hur vi presterar, säger Albin Ekdal.

Trots den tunga förlusten stod bortasupportrarna kvar och sjöng för sitt Djurgårdens IF. Ekdal blir varm när han pratar om publikstödet. 

– En stolthet över alla supportrar som har kommit ner och sjunger fram oss genom hela matchen. Det är otroligt mäktigt, så jag är väldigt glad över att vi har dem bakom oss – men ledsen och besviken över förlusten.

Hur var det att gå fram till supportrarna efter förlusten?

– De var såklart lika besvikna som vi är. De lever med i matchen precis som vi spelare, så det måste vara tungt för dem också. Man hade såklart velat fira i stället.

Medan MFF-spelarna firade med sina supportrar fick besvikna bortaspelare gå in i omklädningsrummen igen efter matchen. På vägen ut hamnade Albin Ekdal i en ordväxling med hemmasupportrar som befann sig på läktaren ovanför spelargången. 

– Det var några som höll på att skrika och skulle håna i stället för att fira. Då tjafsar man emot lite, säger 34-åringen.

Vad skrek de?

– Det var inget speciellt. Någon tyckte att jag skulle åka hem och det är ju precis vad jag ska göra, så det är inte så mycket märkligare än så. 

2024-05-01T17:26:50Z dg43tfdfdgfd