EDVARDSEN På TOPPLISTA - EN AV VäRLDENS BäSTA GROVJOBBARE

Målskyttet har inte riktigt lossnat för Victor Edvardsen i Nederländerna.

Men när det kommer till hårt arbete är han en av världens bästa visar det sig. 

Bröd: Victor Edvardsen blev aldrig den skyttekung både han och Djurgården hade hoppats på och förra sommaren gick flyttlasset till Nederländerna och Go Ahead Eagles.

Edvardsen var inte på något sätt en dålig värvning för Djurgården.

Blåränderna fick en hel del poäng från honom, hans övergång till Eredivisie gav i princip pengarna tillbaka och framförallt så fick man mycket hårt slit.

I Go Ahead Eagles har Edvardsen fått en hel del förtroende, även om han nu på slutet mest ha fått agera inhoppare och likt i Djurgården så har han också hjälpt till med en hel del poäng.

Sex mål och en assist står han hittills noterad för under sin debutsäsong, men trots att han även här inte är någon skyttekung så finns det en faktor som Edvardsen sannerligen bör hyllas för - hans grovjobb.

Det schweiziska fotbollsinstitutet CIES har tittat närmare på de mest hårt jobbande anfallarna/yttrarna i världen(sett över 30 ligor) och där återfinns Edvardsen bland de allra bästa.

Mätningen är baserad på uppmätt distans i över 25 km/h i defensiven, samt antalet gånger en spelare satt press på en motspelare utan bollkontakt eller fysisk kontakt.

Listan toppas av Tottenham-stjärnan Heung-min Son, som tilldelats ett indexvärde på 100, men redan på 14:e plats, med ett värde på 83,2 återfinns förre Dif-stjärnan Edvardsen. Värt att notera ytterligare är att bara några placeringar efter så återfinns förre MFF-stjärnan Veljko Birmancevic.

Så Edvardsen kanske inte ännu har hittat målformen som han hade framförallt under sista säsongen i Degerfors, men här får vi det ändå svart på vitt att 28-åringen är en av världens mest hårt jobbande spelare. 

FOTNOT: All data är sammanställd av CIES Football Observatory. 

TV: 

2024-05-08T09:01:34Z dg43tfdfdgfd