DOMARTOPPEN: "AL-HAKIM äR INTE NöJD"

Det skedde en rad domarmisstag i matchen mellan Djurgården och Malmö FF. 

Domaren Mohammed Al-Hakim är inte särskilt nöjd med sin egen insats. 

– Han var inte nöjd med sin prestation, säger domarcoach Martin Ingvarsson till Fotbollskanalen.

Det smällde i det stekheta mötet mellan Djurgården och Malmö FF under torsdagen. En rad omdiskuterade domslut gjorde att huvuddomare Mohammed Al-Hakim och hans team hamnade rejält i fokus efter matchen. 

Huvudpersonen själv är inte heller nöjd med sin insats. 

– Jag har precis pratat med Mohammed och vi har gått igenom matchen, säger Ingvarsson till Fotbollskanalen och fortätter:

– Jag kan vara ärlig och säga att det var ett enkelt coachsamtal: Mohammed var inte nöjd med sin prestation. Det var en del saker som han kände inte fungerade fullt ut.

Ingvarsson medger också att Djurgårdens mittback Jacob Une Larsson skulle visats ut i den första halvleken, efter en hård satsning mot Malmös Oliver Berg. 

– Reprisen ger bevis på att Une Larsson skulle visats ut, ja. Det är lätt att se hastigheten och dobbarna i efterhand och då är det inte svårt att göra bedömningen att det skulle ha varit en grov utvisning. Men Mohammed missade den. Hade vi haft VAR hade det blivit utvisning men nu ska vi inte tjata om det, säger Ingvarsson.

I slutskedet av matchen blev Djurgårdens nyförvärv Tokmac Nguen utvisad efter en eftersläng mot Malmös Derek Cornelius. Efter det röda kortet syntes Nguen även rikta en skalle mot Pontus Jansson. Ingvarsson beskriver hur han ser på situationen

– Vad ska man säga? Den (utvisningen) dömer inte Mohammed utan den får han hjälp med eftersom det händer bakom hans rygg. Det bedöms som ett våldsamt uppträdande. Det fanns många situationer att diskutera men det som stack ut var Une Larssons tackling, säger Ingvarsson.

Angående det röda kortet anser Ingvarsson att utvisningen var korrekt. 

– Man kan inte säga att det är ett felaktigt beslut.

Domarcoachen är försiktig angående ifall det kan bli aktuellt med en längre avstängning för Nguen efter det röda kortet och skallningen.

– Det vill jag inte spekulera i utan det överlåter jag till disciplinnämnden, avslutar Ingvarsson.

Malmö FF gick segrande ur striden efter ett sent mål på tilläggstid. 

TV:

2024-04-26T15:41:57Z dg43tfdfdgfd