CORNELIUS FICK TOKMAC UTVISAD: "HAN GILLADE INTE DET"

STOCKHOLM. Malmö FF vann med 1-0 mot Djurgården efter ett sent avgörande. 

Efterspelet handlade även om det röda kort som Tokmac Nguen fick efter att ha provocerats av Derek Cornelius.

– Jag skrek och firade att jag stoppade deras farliga chans som vid ett mål, han gillade inte det, säger kanadensaren till FotbollDirekt.

Det var inte bara Erik Botheims avgörande mål i 94:e minuten mot Djurgården som blev en snackis efter toppmötet på Tele2 arena.

Elva minuter tidigare hade inhopparen Tokmac Nguen fått ett direkt rött kort efter att han tryckt till Derek Cornelius till den grad att domaren visade ut Djurgårdens norrman. 

MFF:s mittback Cornelius hade provocerat fram det genom att efter en viktig vunnen duell mot Nguen ställt sig framför honom och firat, vilket fick Nguen att se rött.

Nu ger Cornelius sin bild av utvisningen.

– Jag skrek och firade, skrek “yeeees” som vid ett mål. Det var en farlig chans som jag stoppade så jag firade, han gillade inte det… De blev arga, men vi måste kolla på den tackling som Oliver Berg fick från dem i första halvlek. Det borde varit rött kort. Nu går han på kryckor. Domarna måste kunna kontrollera matchen och skydda oss spelare, säger en kritisk Cornelius.

Men tycker du själv att du provocerade Nguen till det röda kortet?

– Jag vet inte om han kände sig provocerad, jag skrek inget dåligt till honom. Jag bara firade som vid ett mål, för hade jag inte stoppat honom där hade de kunnat göra mål – så defensiva aktioner är lika viktiga att fira som vid mål framåt. 

I och med segern är MFF uppe på maximala 15 poäng. Cornelius låg också bakom segermålet när han nickade fram bollen som sedermera Botheim stötte in i nät till avgörande 1-0.

– Mentalt starkt av oss. En ny hållen nolla och vi vet om att vi alltid kan göra mål, vi ger oss aldrig. Vi trodde på det hela vägen.

Matchhjälten Botheim: 

– Helt fantastiskt, en dröm att få avgöra i en sådan här match framför våra fans. Det känns helt fantastiskt.

***

2024-04-25T20:38:53Z dg43tfdfdgfd