BäSTA VäNNER – På OLIKA SIDOR I GöTEBORGS-DERBYT: "PRATAR VARJE DAG"

GÖTEBORG. Göteborgsderby mellan IFK Göteborg och BK Häcken.

Då drabbar bästa vännerna Paulos Abraham och Zeidane Inoussa samman.

– Det har varit ganska mycket snack om matchen, säger Inoussa. 

På onsdag kväll går årets första allsvenska Göteborgsderby av stapeln. IFK Göteborg kommer dit med en vinst och ett kryss i ryggen, medan BK Häcken står på två raka segrar. 

För Häcken stjärnvärvning från BP, Zeidane Inoussa, kommer bataljen bli speciell av flera anledningar. 

– Det är mitt första derby med Häcken och jag får möta min bästa vän, Paulos (Abraham), som spelar där. Det kommer bli roligt. Det är tajt till matchen och det gäller att vila, säger Inoussa.

Hur ofta pratar du och Paulos?

– Jag pratar med honom varje dag. Jag var hos honom för några dagar sedan och åt middag, så det kommer bli jätteroligt att få möta honom.

Inoussa och Abraham, båda födda 2002, spelade tillsammans i Brommapojkarnas akademi fram till 2019.

– Båda hatar att förlora, så det är lite psykningar här och där. Samtidigt är vi så pass nära att vi skämtar om allt. Det har varit ganska mycket snack om matchen.

I år har de offensiva pjäserna fått fina starter på allsvenskan, men på olika håll. I Blåvitt har Abraham svarat för två mål på fyra matcher, medan Inoussa står noterad för två mål och en assist.

Vem av er har inlett bäst?

– Jag tycker att han har gjort det. Jag skulle säga Paulos. Jag är imponerad över hans start. Han hade det tufft innan, hade varit skadad och spelade inte på ett tag. Ändå kommer han och presterar direkt i ett Göteborg som behöver en spelare som honom.

– Jag tycker att han har gjort det jättebra och jag hoppas inte han spelar så bra på onsdag! säger Häcken-stjärnan. 

Vem är bäst på psykningar?

– Jag, 100 procent. Vi har pratat lite om matchen på onsdag och kommer säkert göra det också. Jag ska ringa honom.

Zeidane Inoussa köptes loss för ungefär 17 miljoner kronor efter fem allsvenska mål på tolv matcher i BP-dressen. I söndagens 2–1-seger mot Hammarby svarade 21-åringen för en framspelning, men trots att poängproduktionen har startat lovande i Häcken kräver han mer av sig själv.

– De hämtade inte mig för att vara en av de vanliga spelarna, utan de hämtade mig för att göra skillnad direkt. Det kommer en press med det, men fotbollen är alltid en press och det har jag accepterat. Jag ska försöka göra mitt bästa och tänka så lite som möjligt på prislappen.

Vad tycker du om dina insatser än så länge?

– Helt okej. Jag tycker att jag kan göra det mycket bättre och göra fler poäng, även fast det är en okej start. Men vi har bra spelare offensivt och kommer göra många mål i år, så fler poäng kommer, avslutar Inoussa.

***

TV:

2024-04-22T15:47:34Z dg43tfdfdgfd