BLEV SLUTET FöR MAGNUS PEHRSSON I MFF – SöREN RIEKS OM SEX åRS VäNTAN

När Malmö FF senast mötte i Djurgården i en cupfinal blev laget förnedrat med 3-0 och bara dagar senare sparkades Magnus Pehrsson.

På onsdag möts lagen i ny cupfinal och Sören Rieks som var med för sex år sedan vill ha revansch. 

– Vi var inne i en otroligt dålig period och det var helt fel tidpunkt att möta Djurgården då, säger dansken till FotbollDirekt. 

Våren 2018 möttes Malmö FF och Djurgården tre gånger inom loppet av några veckor. 

Djurgården vann det allsvenska hemmamötet med 3-0 innan MFF vann sin allsvenska hemmamatch med 1-0. Därefter spelades cupfinalen inför ett 25-gradigt och fullsmockat Tele2 arena – där Djurgården återigen vann med 3-0 mot det himmelsblåa laget.

Magnus Pehrssons dagar var räknade och bara ett par dagar senare sparkades tränaren efter en derbyförlust mot Trelleborgs FF.

På onsdag drabbar MFF samman med Djurgården i en ny cupfinal, sex år sedan sist. Sören Rieks som var på planen redan då minns ett sargat Malmö FF.

– Vi var inne i en otroligt dålig period och det var helt fel tidpunkt att möta Djurgården då, men nu är det helt andra förutsättningar. Vi spelar på hemmaplan den här gången, vi spelar på gräs… Det kommer bli en helt annan match nu, säger Rieks till FotbollDirekt.

MFF, som länge haft svårt mot Djurgården, kommer nu till finalen med boostad självförtroende efter att ha tvålat till just Dif i allsvenskan på bortaplan under torsdagskvällen då Erik Botheim gjorde matchens enda mål i den 94:e minuten.

– Fantastiskt att komma därifrån med tre poäng. Det var en väldigt intensiv match med många dueller. Inte så snygg fotboll kanske. Det var lite som att den matchen var första ronden och att finalen på onsdag blir returen, säger Rieks och skrattar.

– Jag tror det kommer bli ännu mer tändning på onsdag. Det blir nog en rejäl fight.

Malmö FF har tagit maximala 15 poäng på fem matcher i årets allsvenska. Inför säsongen var experterna eniga: MFF vinner serien precis som i fjol. Frågan är om laget kan göra en Arsenal i Premier League 2004 och gå obesegrade genom hela säsongen? Rieks ler när ämnet kommer på tal.

– Det är för tidigt att säga, men det är bara upp till oss själva hur bra vi vill vara. Vi har otroligt höga krav på varandra. Alla vet om att om man inte presterar så spelar man inte. Vi känner oss otroligt starka. 

TV:

2024-05-01T09:25:30Z dg43tfdfdgfd