BLEON KURTULUS DEBUTERADE MOT HAMMARBY – HYLLAS: ”KAN BLI NåGOT STORT”

Hammarby förlorade med 2–1 mot Halmstads BK.

Med drygt tio minuter kvar av ordinarie tid byttes Bleon Kurtulus, 16, in för HBK – och vi fick se ett brödrapar på planen.

– Han är ambitiös, tränar på hårt och är en ödmjuk kille, säger storebror Edvin Kurtulus till FotbollDirekt.se.

Bleon Kurtulus, 16, räknas som en av Halmstads BK:s största unga talanger. Mot Hammarby på torsdagskvällen fick försvarsspelaren äntligen göra allsvensk debut för sitt HBK, när han hoppade in med drygt tio minuter kvar av ordinarie speltid.

På andra sidan planen stod storebror Edvin Kurtulus, 24, som lämnade Halmstads BK för Hammarby i januari 2022. FotbollDirekt träffade honom i förra veckan som då sade så här om  brorsan. 

– Han (Bleon) är ambitiös, tränar på hårt och är en ödmjuk kille.

– Han är en duktig spelare som kan bli någonting stort. Men det är en lång väg att vandra och det gäller att ha huvudet på rätt plats, fortsatte han.

Efter Halmstads BK:s seger mot Hammarby sågs de två bröderna krama om varandra, och en uppenbart känslosam lillebror Bleon bröt ut i tårar.

Men Edvin Kurtulus menar att han inte försöker locka med lillebrodern till Stockholm och Hammarby.

– Han är i en miljö där han själv trivs just nu. Det är viktigt att han har andra prioriteringar också, med skola och att ha föräldrarna nära. Han vet vad han går för han behöver inte stressa. För honom handlar det bara om att utvecklas i lugn och ro, och sedan när tiden är inne kommer det komma något bra för honom, sa han.

Även tränare Magnus Haglund har tidigare uttalat sig om den 16-årige stortalangen.

Han är en av landets bästa spelare i sin årgång, så det är klart att han ligger långt framme, sa han till FotbollDirekt för drygt en månad sedan, och menade på att försvararen blir kvar i HBK.

***

2024-04-25T20:53:47Z dg43tfdfdgfd