”BARA TVå KLUBBAR SOM SKULLE HA RåD MED ASLLANI”

FotbollDirekt avslöjade under torsdagen att storstjärnan Kosovare Asllani inte utesluter Allsvenskan - om budet är rätt.

FD:s expert kring damfotboll, Lovina Stafhammar, tror dock att landslagskaptenen blir för dyr. 

– Den ekonomiska aspekten är kruxet, säger Stafhammar.

Mycket talar i nuläget, enligt uppgifter till FotbollDirekt – att vårt största kvinnliga fotbollsnamn Kosovare Asllani lämnar Milan och ser ut att nobba amerikanska klubbar. 

Det var Sempre Milan som tidigare under torsdagen uppgav att det inte finns något avtal om någon förlängning och Asllani uppges invänta och se vilka förändringar i ledarstaben som Milan gör efter säsongen. 

Det är någonting som nu kan öppna för våra största allsvenska klubbar, när Asllani uppges vilja ha en nystart. 

34-åringen har haft ett mycket fint kontrakt med Milan och uppges där ha haft en årsinkomst på omkring 5 miljoner kronor.

Detta är något som försvårar möjligheten för de damallsvenska klubbarna, tror FotbollDirekts damfotbollsexpert Lovina Stafhammar. 

– Kul att Asllani öppnar för damallsvenskan, säger Stafhammar och fortsätter: 

– Jag tror tyvärr inte vi får se henne i Sverige. Vore såklart enormt kul och ett lyft för damallsvenskan, men det är den ekonomiska aspekten som är kruxet.

Stafhammar vidareutvecklar hur stora ekonomiska muskler de möjliga damallsvenska klubbarna egentligen har. 

– Om Asllani går till Sverige finns det egentligen bara två klubbar. Häcken eller Hammarby. De är ”dubbelklubbar” och i veckan har det varit mycket prat om att dubbelklubbar kommer krävas för att vara ett topplag i damallsvenskan. Det är nog bara Hammarby och Häcken skulle kunna ha råd med Asllani men frågan är vem som vill ha henne? Och vart skulle hon passa?

Stafhammar utvecklar vidare. 

– Linköping har inte råd. De sålde absolut två av lagets bästa spelare men har haft det svårt ekonomiskt under året så det dröjer nog något år innan förutsättningarna finns. Jag tror inte Asllani går ner i lön för att avsluta där sagan började.

Asllani har förflutet i såväl Linköpings FC som Kristianstads DFF. I Linköping har landslagsstjärnan redan gjort tre sejourer, frågan är om det nu kan bli aktuellt med en fjärde? Lovina Stafhammar är i slutändan skeptisk. 

– Jag har svårt att se henne i damallsvenskan men klart det lockar att avsluta på hemmaplan. Vi håller tummarna!

***

2024-04-19T07:25:30Z dg43tfdfdgfd