AVSLÖJAR: VILL SäLJA ALEXANDER FRANSSON I SOMMAR

Alexander Fransson har i omgångar varit ett av Allsvenskans största namn. Nu kan FotbollDirekt avslöja att cypriotiska Nicosia vill släppa sin svenske stjärna i sommar.

Alexander Fransson lämnade IFK Norrköping vintern 2022 och gick till AEK Athen. Där på skulle han i fjolsomras bli Jesper Janssons kanske viktigaste namn som ny sportchef för Omonia Nicosia. 

Resultatet har emellertid varit dystert. 

Framförallt för Jansson som fick sparken för ett par månader sedan, samt en bit senare även tränare Kjetil Rekdal. Fransson själv har i och för sig fått speltid i 20 matcher - men mycket lite sedan Rekdal försvann.

När Nicosia senast faktiskt vann mot serieledande APOEL borta så satt Fransson på bänken hela matchen. 

Enligt FotbollDirekts källor så vill nu klubbledningen göra sig av med en mängd spelare i sommarens fönster och däribland uppges ett namn som Franssons finnas.

Nu är detta knappast ett nederlag för den 29-årige mittfältaren utan följer i högsta grad en kaotisk trend i denna klubb. I de två senaste sommarfönstren så har den cypriotiska storklubben skickat i väg hela 13 spelare.

Alexander Fransson har i nuläget ett kontrakt fram till sommaren 2025 och värderas enligt vad FD erfar till 4-5 miljoner kronor. 

En bra affär således för vilken klubb som helst i kommande fönster. Franssons kvaliteter tror jag inte någon kan betvivla. 

Så här långt har han gjort två sejourer i IFK Norrköping (2013-2015 och 2018-2021) frågan är om det blir ännu en?

TV: 

2024-03-27T12:54:25Z dg43tfdfdgfd