AVSLÖJAR: SEX KLUBBAR VISAR INTRESSE - KAN KöPA LOSS SWEDBERG

Williot Swedberg har inte haft det lätt men likväl har han nu lyckats med någonting som knappast ens någon av La Ligas största namn kan matcha. 

Prislappen inför sommarfönstret är intressant. 

Det har snart gått två år sedan Hammarby sålde Williot Swedberg till Celta Vigo för stora pengar och under stora delar av tiden i Spanien har det bitvis varit kämpigt för den unge svensken.

Att ta steget från allsvenskan till La liga - den svårighetsgraden leker vi inte med. 

Under debutsäsongen blev det bara fyra matcher i La Liga och situationen var inte hållbar under vare sig Eduardo Coudet eller Carlos Carvalhal.

Det ryktades flitigt om potentiella låneuppgörelser, men Swedberg har valt att hålla huvudet kallt och jobba på i Spanien.

Men efter helgens nya mål i 4-1-segern mot Las Palmas växer nu anseendet. 

Fjärde målet på elva matcher ger honom ett var 47:e minuten så här långt.  Detta på totalt 190 spelade minuter.

FotbollDirekt kan i dag avslöja att ett halvt dussin klubbar såg honom senast på plats. Intresse uppges sedan tidigare finnas från ställen som PSV Eindhoven, Ajax, Club Brugge och Osasuna. Enligt vad FotbollDirekt erfar så finns fortsatt ett antal av dessa klubbar med i bilden. 

PSV fanns ju också med in i det sista då Swedberg gick till Celta Vigo för ett par år sedan. 

FotbollDirekt har tidigare avslöjat att priset lär ligga kring 4 miljoner euro, att jämföra med de 55 miljoner kronor som Celta betalade Hammarby. 

Insatsen igår mot Las Palmas förstärks nu dessutom av spanska sajten Relevo som prisar svensken, inte minst för arbetet han la ner inför årets säsong då han jobbat “övertid” för att lägga på sig muskler.

Swedbergs hårda arbete ser även ut att bära frukt under nye huvudtränaren Claudio Giráldez.

Även om det fortsatt har varit sparsamt med speltid för den förre Bajen-talangen i Vigo så har han i år faktiskt nästan fyrdubblat sina La Liga-minuter jämfört med ifjol (190 kontra 51) och han har verkligen tagit vara på förtroendet.

Totalt på elva matcher i år har den unge svensken gjort fyra mål, de senaste kom som sagt i helgens viktiga 4–1-seger mot Las Palmas och totalt sett så har hans mål spelat in sex poäng till Celta. Något som är otroligt viktigt, detta då Celta just nu ligger just sex poäng över strecket.  

Spanska Relevo lyfter honom som sagt efter helgens insats och de skriver bland annat ”Kraken har vaknat och det till lycka för Celta”.

Om det här är att han helt och hållet har vaknat återstår att se, framförallt så kan vi hoppas att han får fler minuter, men detta är onekligen ett steg i helt rätt riktning efter det så jobbiga första året i Spanien. 

TV: 

2024-04-22T12:16:53Z dg43tfdfdgfd